Εκλογές στην Τουρκία: Ραγδαίες εξελίξεις στην Άγκυρα - Αποσύρεται ο Ιντζέ; - Φήμες για «ροζ» βίντεο

Εκλογές στην Τουρκία: Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, λίγα μόλις 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες. Φήμες θέλουν τον πρόεδρο του Κόμματος Πατρίδας, Μουχαρέμ Ιντζέ να αποσύρεται απο την κούρσα, με φόντο ένα όργιο φημολογίας για την υγεία του και την προσωπική του ζωή
O Μουχαρέμ Ιντζέ
O Μουχαρέμ Ιντζέ
Α.Ρ
4'

Τι συμβαίνει με τον Μουχαρέμ Ιντζέ; Ο πρόεδρος του Κόμματος Πατρίδας και υποψήφιος για την προεδρία, ακύρωσε χθες τις συγκεντρώσεις του στη Σμύρνη και στη Μαγνησία λόγω προβλημάτων υγείας. Αναφέρθηκε ότι η αρτηριακή του πίεση αυξήθηκε επικίνδυνα στη Σμύρνη και του χορηγήθηκε υπογλώσσια φαρμακευτική αγωγή κατά του κινδύνου «καρδιακής προσβολής».

Ο υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος Πατρίδας (Memleket) στη Μαγνησία, Φιντέλ Οκάν, ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι ακυρώθηκε το πρόγραμμα του υποψηφίου προέδρου. Αργότερα, κάνοντας μια δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ίδιος ο Ιντζέ είπε ότι έγινε επιχείρηση εναντίον από τους γκιουλενιστές του FETÖ με πλαστές αποδείξεις και κασέτες τις τελευταίες 45 ημέρες. Οι εισαγγελείς κλήθηκαν στο καθήκον.

«Εισαγγελείς που είστε;» αναρωτήθηκε. «Θα πολεμάω αυτούς τους άθλιους τρομοκράτες για το υπόλοιπο της ζωής μου. Όταν δεν υπάρχει πραγματική απόδειξη, πραγματική κασέτα, είναι ανέντιμο και ανήθικο να προσποιούμαστε ότι υπάρχουν» τόνισε ο υποψήφιος.

Αποσύρεται απο τις εκλογές;

Ο Ιντζέ, ενδέχεται, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, να ανακοινώσει ακόμη και την απόσυρσή του από την προεδρική κούρσα. Αναμένεται η συνέντευξη τύπου του σήμερα στις 14.00.

Ο Ιντζέ και 11 στενοί του συνεργάτες συγκεντρώθηκαν σε ένα ξενοδοχείο χθες το βράδυ (10/5) και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων που κράτησε μέχρι τις 23.00. Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Sözcü Aytunç Erkin είπε «Έμαθα ότι 8 από τα 11 άτομα επέλεξαν την απόσυρση από τη μάχη επειδή πίστευαν ότι δεν θα προκριθούν στον δεύτερο γύρο 2 ημέρες πριν από τις εκλογές» και σημείωσε ότι έμαθε πως και ο ίδιος ο Ιντζέ είχε πάρει την ίδια απόφαση.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο υποψήφιος έκανε λόγο για συνωμοσία. «Όταν δεν υπάρχει πραγματική απόδειξη, καμία πραγματική κασέτα, κανένα πραγματικό τζιπ. Το να τους δείχνεις σαν να υπάρχουν είναι άτιμο. Το να κρίνεις "απόρρητη" ή "πραγματική ή ψεύτικη" μια κασέτα που δεν υπάρχει σημαινει οτι εξυπηρετείς τους συνωμότες»

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο Ιντζέ συγκεντρώνει περίπου το 2% των ψήφων, το ποσοστό που λείπει δηλαδή από τον Κιλιτσντάρογλου για να βγει νικητής και μάλιστα από τον πρώτο γύρο της αναμέτρησης. Πιθανή απόσυρσή του αναμένεται να αποβεί υπέρ του Κιλιτσντάρογλου, χωρίς ωστόσο να είναι απόλυτα βέβαιο.

Το «ροζ» βίντεο

Φήμες κάνουν λόγο για ένα «ροζ βίντεο» με τον Μουχαρέμ Ιντζέ, το οποίο απειλεί να δημοσιοποιήσει ένας πρώην σωματοφύλακας του Ερντογάν, ο Αλί Γεσιλντάγ. Ο Μουχαρέμ Ιντζέ τον κάλεσε να το δημοσιοποιήσει χωρίς να περιμένει ούτε ένα λεπτό. «Θα τακτοποιήσω τους λογαριασμούς μου με όλους σας στο δικαστήριο», είπε ο Ιντζέ.

Ο Κιλιτσντάρογλου καταδίκασε τους εκβιαστές μιλώντας στο TELE 1. «Κανείς δεν πρέπει να τους πιστεύει. Είναι ανήθικο. Είναι καθήκον κάθε πατριώτη να πολεμήσει αυτές τις κακίες. Η Τουρκία πρέπει να φύγει από εδώ. Και θα βγάλουμε την Τουρκία από εδώ»

Μιλώντας στην εφημερίδα Sözcü, είπε ότι τηλεφώνησε στον Ιντζέ και του μετέφερε τις ευχές του για να γίνει σύντομα καλά. Δηλώνοντας ότι οι εκβιαστές πρέπει να απομακρυνθούν από την πολιτική, ο Kιλιτσντάρογλου κάλεσε επίσης τον Ιντζέ σε συναργασία «Αν θέλει να έρθει, ας καθίσει, ας φέρουμε μαζί την αλλαγή στο τραπέζι μας. Ας καθαρίσουμε μαζί αυτό το χάος από την πολιτική». είπε

Ο Ιντζέ ήταν υποψήφιος για την προεδρία στις προηγούμενες εκλογές το 2019 εναντίον του Ερντογάν. Μετά από την ήττα του είχε εξαφανιστεί για σχεδόν ένα έτος ωστόσο επανήλθε, ανακοινώνοντας ότι αποχωρεί από το κεμαλικό CHP, αφήνοντας αιχμές για τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ότι δεν θέλει να αλλάξει το κόμμα και ίδρυσε δικό του κόμμα, το Κόμμα της Πατρίδας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή