Ανιχνεύθηκαν οργανικά μόρια στα 12 δισ. έτη φωτός από τη Γη

Χάρη στο τηλεσκόπιο και της υπεύθυνης επιστημονικής ομάδας φαίνεται πως θα έχουμε μια νέα μελέτη που αφορά τις σύνθετες χημικές αντιδράσεις

Ανιχνεύθηκαν οργανικά μόρια στα 12 δισ. έτη φωτός από τη Γη
AP NewsRoom
1'

Σε έναν γαλαξία που βρίκσεται 12 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τη Γη ανιχνεύθηκαν από το Διαστημικό τηλεσκόπιο Τζέιμς Γουέμπ σύνθετα οργανικά μόρια.

Χάρη στο εν λόγω τηλεσκόπιο και της υπεύθυνης επιστημονικής ομάδας φαίνεται πως θα έχουμε μια νέα μελέτη που αφορά τις σύνθετες χημικές αντιδράσεις που συνέβαιναν στους πρώτους γαλαξίες του αρχέγονου σύμπαντος.

Η μελέτη αυτή έγινε μέσα από μία διεθνή σύμπραξη επιστημόνων αλλά και υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Αστρονομίας στο πανεπιστήμιο A&M του Texas, Justin Spilker, και δημοσιεύτηκε στην έγκριτη επιθεώρηση Nature.

Στόχος της μελέτης είναι να διακρίνει τις διαφορές στα υπέρυθρα σήματα που παράγονται από σωματίδια σκόνης και από μόρια υδρογονανθράκων.

«Τα σωματίδια σκόνης απορροφούν και στη συνέχεια εκπέμπουν σχεδόν τη μισή αστρική ακτινοβολία που παράγεται στο σύμπαν και κατά συνέπεια το υπέρυθρο φως των μακρινών αντικειμένων φτάνει εξαιρετικά αδύναμο στα γήινα τηλεσκόπια ή δεν ανιχνεύεται καν».

«Δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο, αφού ο εντοπισμός σύνθετων οργανικών μορίων σε τόσο μεγάλη απόσταση αλλάζει ουσιαστικά τα δεδομένα για τις μελλοντικές μας παρατηρήσεις και είμαστε ενθουσιασμένοι για τους νέους δρόμους που ανοίγονται» ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
05:05ΚΟΣΜΟΣ