Βασιλιάς Κάρολος: Θέλει να συμφιλιωθεί με τον πρίγκιπα Χάρι για «στρατηγικούς» λόγους

Γνώστης των θεμάτων της βασιλικής οικογένειας αποκάλυψε ότι ο Κάρολος επιδιώκει μια λύση με τον πρίγκιπα Χάρι ανεξάρτητα από το αν ο γιος του ζητήσει συγγνώμη
Βασιλιάς Κάρολος: Θέλει να συμφιλιωθεί με τον πρίγκιπα Χάρι για «στρατηγικούς» λόγους
(Photo by Max Mumby/Indigo/Getty Images)
3'

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' φέρεται να θέλει να τερματίσει τη ρήξη του με τον γιο του Πρίγκιπα Χάρι αλλά όχι λόγω πατρικής αγάπης.

«Τελικά ο Κάρολος δεν έχει μόνο μια προσωπική, αλλά και μια στρατηγική ανάγκη να επιλύσει το ζήτημα», είπε ένας πρώην υπάλληλος του παλατιού στην Daily Beast σε άρθρο που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Ειδικότερα, επισήμανε ότι ο Βασιλιάς της Βρετανίας και ο Χάρι δεν έχουν φωτογραφηθεί μαζί «εδώ και χρόνια». «Δεν είναι βιώσιμο για τον βασιλιά, που είναι το εθνικό σύμβολο της ενότητας, να έχει τόσο κακές σχέσεις με τον γιο του», πρόσθεσε η πηγή.

Ο βασιλικός γνώστης εξήγησε ότι η διαμάχη είναι «ουσιαστικά οικογενειακό ζήτημα» που δεν θα επιλυθεί με τη βοήθεια των συμβούλων του Καρόλου. Αντίθετα, η μοίρα της σχέσης του Καρόλου με τον Χάρι θα μπορούσε να περάσει από... τα χέρια της βασίλισσας Καμίλα.

«Ο διαχωρισμός μεταξύ κράτους και οικογένειας είναι ιερός, επομένως η Καμίλα θα είναι καθοριστική σε όλο αυτό», είπε η πηγή. «Είναι η μόνη που θα είναι σε θέση να τον συμβουλέψει ποιον θα ακούσει. Είναι πραγματίστρια και είμαι σίγουρος ότι κατανοεί τη σημασία του να βάλει τέλος σε αυτή την κόντραι».

Ένας φίλος της βασιλικής οικογένειας αποκάλυψε επίσης ότι ο βασιλιάς επιδιώκει μια λύση με τον Δούκα του Σάσσεξ, ανεξάρτητα από το αν ο γιος του ζητήσει συγγνώμη για όσα έχει πει και γράψει στην αυτοβιογραφία του για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

«Έχει αναφερθεί ότι ο Κάρολος θέλει μια συγγνώμη από τον Χάρι, αλλά αυτό απέχει πολύ από το να συμβεί», ισχυρίστηκε η πηγή. «Ο Κάρολος δεν θα το περίμενε αυτό. Ξέρει ότι οι Windsors είναι πεισματάρηδες και ο Χάρι δεν αποτελεί εξαίρεση. Το ερώτημα όμως που κανείς δεν μπορεί ακόμα να απαντήσει είναι αν ο Χάρι θα δεχτεί μια τέτοια κίνηση από τον πατέρα του».

Η ίδια πηγή αναφέρει στην Daily Beast ότι ο Μονάρχης «θέλει να... πατήσει το κουμπί επαναφοράς — αλλά όχι με οποιοδήποτε τίμημα».

Οι αναφορές ότι ο Κάρολος είχε προσκαλέσει τον Χάρι να επισκεφτεί το Κάστρο του Μπαλμόραλ είναι «προφανώς ένα θετικό σημάδι ότι τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση», ισχυρίστηκε η πηγή του Παλατιού.

Εν τω μεταξύ, πηγές ανέφεραν στον ιστότοπο ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν σκοπεύει να συγχωρήσει τον αδελφό του.

Το δημοσίευμα της Daily Beast.

Ο Χάρι βρίσκεται σε ρήξη με τον Κάρολο και τον Πρίγκιπα της Ουαλίας από τότε που αυτός και η Μαρκλ παραιτήθηκαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα το 2020 και μετακόμισαν στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια, όπου διαμένουν τώρα με τα δύο παιδιά τους: τον Πρίγκιπα Άρτσι, 4 ετών και την Πριγκίπισσα Λίλιμπετ. 2.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα αν και ο Κάρολος παρέμεινε ανοιχτός στην επανένωση με τον Χάρι, δεν φαίνεται τόσο πρόθυμος να κάνει το ίδιο με την νύφη του Μέγκαν Μαρκλ.

Πέρυσι, η Μαρκλ φέρεται να ζήτησε μια κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Κάρολο για να "διορθώσει την κατάσταση" μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β' τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά το αίτημά της δεν έγινε ποτέ δεκτό και έκτοτε κρατά αποστάσεις από τον βασιλιά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή