Πόλεμος στο Ισραήλ: Σαρωτικοί βομβαρδισμοί Ισραηλινών στη Γάζα

Το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, με τους βομβαρδισμούς να έχουν ξεκινήσει ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει χερσαία επίθεση.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Σαρωτικοί βομβαρδισμοί Ισραηλινών στη Γάζα
Associated Press
1'

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή να είναι τεταμένη. Το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, με τους βομβαρδισμούς να έχουν ξεκινήσει ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει χερσαία επίθεση.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία απογείωνει δεκάδες μαχητικά της και ανά 4 ώρες προχωρά σε βομβαρδισμούς.

Το Ισραήλ διαθέτει σύγχρονα μαχητικά και συγκεκριμένα 100 με 110 μαχητικά F-15, 175 μαχητικά F-16 που έχουν εκσυγχρονιστεί με εγχώρια τεχνολογία, ενώ αυτή την περίοδο θα παραλάβει άλλα 75 μαχητικά stealth F-35.

Κόλαση στη Γάζα

Οι εικόνες που δείχνουν κτίρια να ισοπεδώνονται στη Γάζα κόβουν την ανάσα. Σύμφωνα με τον ισραηινό στρατό, μέχρι στιγμής έχουν χτυπηθεί τουλάχιστον 800 στόχοι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στη Γάζα οι νεκροί Παλαιστίνιοι ανέρχονται σε 500, ωστόσο ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί δραματικά, καθώς πολλά είναι τα κτίρια που καταρρέουν μετά τους βομβαρδισμούς, καταπλακώνοντας εκατοντάδες πολίτες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή