«Σκότωναν, έκαιγαν τον κόσμο ζωντανό» – 80χρονη περιγράφει την εισβολή της Χαμάς στο σπίτι της

Πόλεμος Ισραήλ: Η 80χρονη Μαζάλ περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε, όταν οι τρομοκράτες της Χαμάς εισέβαλαν στο σπίτι της.
«Σκότωναν, έκαιγαν τον κόσμο ζωντανό» – 80χρονη περιγράφει την εισβολή της Χαμάς στο σπίτι της
AP Photo
1'

Με δάκρυα στα μάτια, η 80χρονη Μαζάλ περιέγραψε τη στιγμή που ήρθε αντιμέτωπη με τους τρομοκράτες της Χαμάς.

Όπως ανέφερε στην κάμερα της ΕΡΤ, στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, οι ίδιοι μπήκαν στο σπίτι της στο κιμπούτς που ζούσε, ενώ αυτή ήταν μέσα στο καταφύγιο και άρχισαν να σπάνε τα πάντα και να κάνουν πλιάτσικο.

Εντέλει την άφησαν να ζήσει αλλά έκαψαν το σπίτι της. «Ο βομβαρδισμός ήταν ασυνήθιστος. Εισέβαλλαν δολοφόνοι, σκότωναν τον κόσμο, τους έκαιγαν ζωντανούς» δήλωσε.

Η 80χρονη Μαζάλ μένει πλέον με την κόρη της στο χωριό Ταμέι Γιόσεφ που βρίσκεται 2 χιλιόμετρα από την Γάζα στα νότια σύνορα του Ισραήλ με την Αίγυπτο.

Όλοι οι κάτοικοι έχουν φύγει, αλλά η Μαζάλ με την κόρη της επιμένουν να μην αφήσουν το σπίτι τους. «Δεν πρόκειται να φύγω, να γίνω πρόσφυγας» λέει η κόρη της στην κάμερα της ΕΡΤ.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή που συνορεύουν Γάζα, Αίγυπτος και Ισραήλ οι επιθέσεις με ρουκέτες από την Χαμάς είναι καθημερινό πια φαινόμενο, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν σχεδόν αποκλειστικά στρατιώτες, αλλά και έφεδροι. Ενώ οι κάτοικοι είναι άγνωστο πότε και αν θα γυρίσουν ποτέ στα σπίτια τους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή