Γκρέτα Τούνμπεργκ: Προπηλακίστηκε για τις φιλοπαλαιστινιακές απόψεις της

Ένταση σημειώθηκε την Κυριακή, κατά τη διάρκεια ομιλίας της Σουηδής ακτιβίστριας, Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Προπηλακίστηκε για τις φιλοπαλαιστινιακές απόψεις της
1'

Η Τούνμπεργκ μιλώντας σε μια συγκέντρωση στην Ολλανδία προπηλακίστηκε από έναν άνδρα που την κατηγόρησε για πολιτικοποίηση μίας εκδήλωσης για το κλίμα και για μηνύματα υπέρ της Παλαιστίνης.

Η 20χρονη μιλούσε σε χιλιάδες συγκεντρωμένους στο Άμστερνταμ ζητώντας περισσότερη δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η νεαρή ακτιβίστρια ζήτησε από δύο γυναίκες, από το Αφγανιστάν και την Παλαιστίνη να ανέβουν στη σκηνή και να μιλήσουν.

Την ώρα που έλεγε… «ως κίνημα για την κλιματική δικαιοσύνη, πρέπει να ακούμε τις φωνές εκείνων που καταπιέζονται και εκείνων που αγωνίζονται για την ελευθερία και τη δικαιοσύνη. Διαφορετικά, δεν μπορεί να υπάρξει κλιματική δικαιοσύνη χωρίς διεθνή αλληλεγγύη», ένας άνδρας ανέβηκε στη σκηνή και προσπάθησε να της αρπάξει το μικρόφωνο. Από την πλευρά της η Γκρέτα Τούνμπεργκ δεν το άφηνε από τα χέρια της.

«Ήρθα για μια διαδήλωση για το κλίμα, όχι για μια πολιτική άποψη», είπε χαρακτηριστικά. Τότε παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι για να τον κατεβάσουν από τη σκηνή, ενώ το πλήθος τον αποδοκίμασε με τη νεαρή ακτιβίστρια να λέει: «Ηρεμήστε».

Μετά από μια σύντομη παύση η Γκρέτα Τούνμπεργκ άρχισε να φωνάζει: «Όχι κλιματική δικαιοσύνη σε κατεχόμενη γη».

Η ταυτότητα του άνδρα δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο φορούσε ένα σακάκι με το όνομα μιας ομάδας που ονομάζεται Water Natuurlijk και έχει εκλεγμένα μέλη σε ολλανδικά συμβούλια για τη διαχείριση των υδάτων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή