Δυτική Όχθη: Επτά Παλαιστίνιοι νεκροί σε προσφυγικό καταυλισμό

Φονικές συγκρούσεις σε καταυλισμό προσφύγων στη Δυτική Όχθη, καθώς η ένταση που επικρατεί στη Γάζα επεκτείνεται σε όλα τα παλαιστινιακά εδάφη.

Eπτά Παλαιστίνιοι νεκροί στη Δυτική Όχθη
Eπτά Παλαιστίνιοι νεκροί στη Δυτική Όχθη
ΑΡ
1'

Επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στον προσφυγικό καταυλισμό Τουλκαρέμ της Δυτικής Όχθης σήμερα το πρωί σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό, επιβεβαίωσε στο BBC ο επικεφαλής του τοπικού νοσοκομείου.

Τρεις σκοτώθηκαν από αληθινά πυρομαχικά και τέσσερις από τραύματα από έκρηξη, είπε ο Δρ Αμίν Χάντερ, ο οποίος είναι επίσης χειρουργός στο νοσοκομείο Θαμπέτ Θαμπέτ. Είπε ότι 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν, τέσσερις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και κάποιοι εξακολουθούν να βρίσκονται στο χειρουργείο.

Ο ισραηλινός στρατός και η αστυνομία ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι οι δυνάμεις τους δέχθηκαν πυρά και σκότωσαν αρκετούς Παλαιστίνιους ενόπλους σε ανταπόδοση. Ένας τοπικός δημοσιογράφος στο σημείο, μου είπε ότι οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν για ώρες, έξω απο το νοσοκομείο.

«Ακούω ακόμη πυροβολισμούς και μερικές εκρήξεις, δεν ξέρω αν είναι Ισραηλινοί ή Παλαιστινικοί. Ακούγονται πολλά ελαφρά πυρομαχικά» είπε στο BBC.

Είπε ότι ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε δρόμους και κτήρια στην περιοχή και εισήλθε στο στρατόπεδο με τεθωρακισμένα οχήματα. Πλάνα που δημοσιεύτηκαν από ντόπιους Παλαιστίνιους νωρίτερα σήμερα το πρωί έδειχναν ισραηλινές μπουλντόζες να διασχίζουν δρόμους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, τουλάχιστον 180 Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου από Ισραηλινούς εποίκους ή σε συγκρούσεις με τον Ισραηλινό Στρατό.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή