Πόλεμος στο Ισραήλ – Νετανιάχου: «Έχουμε δεσμευθεί για την επιστροφή όλων των ομήρων»

«Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για την επιστροφή όλων των απαχθέντων», τόνισε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, μετά την απελευθέρωση των δεκατριών Ισραηλινών ομήρων από τη Χαμάς.
AP.
2'

Ύστερα από 49 μέρες αιχμαλωσίας, έφθασε η ώρα της λύτρωσης για δεκατρείς Ισραηλινούς, οι οποίοι κρατούνταν από τη Χαμάς. Ο Ερυθρός Σταυρός παρέλαβε αρχικά τους ομήρους και από εκεί, οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ισραήλ –δηλαδή, η «Σιν Μπετ»– τούς παρέλαβαν. Πλέον, υποβάλλονται σε ιατρικό έλεγχο, πριν επιστρέψουν στις οικίες τους.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανέφερε ότι «θέλω να σας τονίσω, στις οικογένειες των ομήρων και σε όλους τους πολίτες του Ισραήλ, πως έχουμε δεσμευθεί για την επιστροφή όλων των απαχθέντων. Αυτός είναι ένας από τους στόχους του πολέμου και έχουμε δεσμευθεί ότι θα τούς επιτύχουμε όλους».

«Οι πολίτες μας υπεβλήθησαν σε προκαταρκτικό ιατρικό έλεγχο και οι οικογένειες εκείνων ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους αξιωματούχους ότι έχουν επιστρέψει», επισημάνθηκε στην ανακοίνωση του πολιτικού του γραφείου, επιβεβαιώνοντας ότι απελευθερώθηκαν επίσης δέκα Ταϊλανδοί και ένας Φιλιππινέζος.

Ο Μπένι Γκαντς, ο επικεφαλής του κόμματος Εθνικής Ενότητας, ο οποίος εντάχθηκε στο πολεμικό συμβούλιο της κυβέρνησης, ανέφερε ότι τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. «Χαρά, πόνος, θλίψη και αποφασιστικότητα», καθώς μόνο λιγοστοί εκ των ομήρων απελευθερώθηκαν σήμερα. Ακόμη, χαρακτήρισε ως «ηθική επιταγή» να συνεχισθεί ο αγώνας για την απελευθέρωση των υπολοίπων.

Νωρίτερα, είχε τονίσει ότι «η επιχείρηση στη Γάζα θα συνεχισθεί μετά την εκεχειρία. Θέλω να διαβεβαιώσω τις οικογένειες όλων των ομήρων. Δεν θα σταματήσουμε, θα φέρουμε όλους τους ομήρους πίσω και θα επαναλάβουμε τις προσπάθειες και τη στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα, για την ανάκτηση των ομήρων και την αποκατάσταση της ασφάλειας».

Σχετικές ειδήσεις