Η παραγωγή iPhone της Apple στην Ινδία φτάνει τα 14 δισ. δολάρια το 2024

Η Apple Inc έχει συναρμολογήσει iPhone αξίας 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδία το οικονομικό 2024, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά του Bloomberg News.
Η παραγωγή iPhone της Apple στην Ινδία φτάνει τα 14 δισ. δολάρια το 2024
5'

Η έκθεση ανέφερε, επικαλούμενη άτομα που είναι εξοικειωμένα με το θέμα, ότι η Apple τώρα βγάζει έως και το 14% ή περίπου 1 στις 7 από τις μαρκίζες συσκευές της από τις εγκαταστάσεις της στην Ινδία. Η έκθεση του Bloomberg πρόσθεσε ότι η Foxconn με έδρα την Ταϊβάν συναρμολόγησε σχεδόν το 67%, ενώ η ταϊβανέζικη εταιρεία τεχνολογίας Pegatron Corp κατασκεύασε περίπου το 17% των iPhone που κατασκευάζονται στην Ινδία.

Οι υπόλοιπες μονάδες iPhone κατασκευάστηκαν από το εργοστάσιο της Wistron Corp στην Καρνατάκα, το οποίο ανέλαβε ο Όμιλος Tata πέρυσι. Εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον, ο τεχνολογικός γίγαντας Apple με έδρα τις ΗΠΑ προσπαθεί όλο και περισσότερο να διαφοροποιήσει την αλυσίδα εφοδιασμού του πέρα ​​από την Κίνα, η οποία εξακολουθεί να παραμένει ο μεγαλύτερος κόμβος κατασκευής iPhone στον κόσμο. Η κίνηση της Apple να ανοίξει τα δύο διάσημα καταστήματα λιανικής στη Βομβάη και το Δελχί της Ινδίας και το σχέδιό της να εγκαινιάσει το τρίτο το 2025 υποδηλώνουν ότι η ινδική αγορά αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για την τεχνολογική εταιρεία.

Η πιθανή στροφή του τεχνολογικού γίγαντα από την Κίνα στην Ινδία όσον αφορά τις λειτουργίες παραγωγής και εφοδιαστικής αλυσίδας είναι μια σημαντική εξέλιξη που έχει κερδίσει την παγκόσμια προσοχή. Αυτή η πιθανή αλλαγή είναι μια σημαντική κίνηση με εκτεταμένες επιπτώσεις, όχι μόνο για την Ινδία και την Κίνα αλλά και για τον παγκόσμιο τεχνολογικό τομέα και τη δυναμική του διεθνούς εμπορίου. Η γραμμή παραγωγής της Apple στην Κίνα είναι ενεργή από το 2001 και η απομάκρυνση της εταιρείας από τη χώρα είναι μεγάλη υπόθεση για πολλούς επιτακτικούς λόγους.

Εκτός από ένα σημαντικό ορόσημο στον συνεχιζόμενο μετασχηματισμό των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού, αυτή η αλλαγή υπογραμμίζει επίσης ευρύτερες οικονομικές και γεωπολιτικές αλλαγές. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η Κίνα και η Ινδία είναι και οι δύο γίγαντες στην περιοχή της Ασίας και η οικονομική άνοδος στη μία χώρα μεταφράζεται συχνά σε οικονομική παρακμή στην άλλη. Έτσι, αυτή η σχέση μηδενικού αθροίσματος μεταξύ Ινδίας και Κίνας προβλέπει ότι αυτή η μετατόπιση θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες στη σχέση μεταξύ των δύο χωρών.

Εκτός από την παραγωγή και τη συναρμολόγηση των προϊόντων της Apple, η Κίνα λειτουργεί επίσης ως μεγάλη αγορά για το iPhone και άλλα προϊόντα της Apple. Οι προσπάθειες της Apple να μεταφέρει τις γραμμές συναρμολόγησης της από την Κίνα έγιναν πιο επείγουσες τα τελευταία πέντε χρόνια, καθώς οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου εντάθηκαν και οι διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας που προκλήθηκαν από την πολιτική του Xi Jingping για μηδενικό Covid εξελίχθηκαν, μετά την οποία η Apple αναγκάστηκε να περιορίσει την παραγωγή στην Κίνα. . Η Apple σχεδιάζει να απομακρυνθεί από την Κίνα για πολλούς λόγους. Ένα από αυτά είναι η πτώση των πωλήσεων. Η επενδυτική εταιρεία JP Morgan ανέφερε ότι οι πωλήσεις iPhone της Apple μειώνονται με επιταχυνόμενο ρυθμό στην Κίνα.

Ωστόσο, η εταιρεία ελπίζει ότι οι υπηρεσίες της Apple, όπως το Apple TV+ και το iCloud, μπορεί να εξισορροπήσουν την πτώση. Ένας άλλος σημαντικός λόγος είναι η παραγωγική ικανότητα της Ινδίας, όπως είπε κάποτε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, «Η Ινδία κινείται πολύ γρήγορα προς τη σωστή κατεύθυνση. Μεταρρυθμίζουν τον φορολογικό κώδικα, τις δομές των δασμών και είμαστε αρκετά πεπεισμένοι ότι είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να φτιάξουμε πράγματα». Η αναπτυσσόμενη αγορά της Ινδίας με την αυξανόμενη καταναλωτική βάση, το φθηνό εργατικό δυναμικό, το χαμηλό κόστος παραγωγής και τον μετριασμό του κινδύνου είναι άλλοι σημαντικοί λόγοι πίσω από την κίνηση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αλλαγή παραγωγής και συναρμολόγησης της Apple θα έχει ορισμένες σημαντικές επιπτώσεις για την Ινδία καθώς και για την Κίνα. Μετά τη μετεγκατάσταση, η Apple θα μπορεί να παράγει iPhone και άλλα προϊόντα με χαμηλότερο κόστος για τα οποία οι καταναλωτές θα αποκτούν οικονομικά αποδοτικά προϊόντα Apple. Αυτή η αλλαγή θα επιτρέψει στην Apple να διαφοροποιήσει την αλυσίδα εφοδιασμού της, μειώνοντας την ευπάθεια σε διακοπές, όπως εμπορικές εντάσεις ή φυσικές καταστροφές. Σε ευθυγράμμιση με την πρωτοβουλία της ινδικής κυβέρνησης «Make in India», η στροφή της Apple στην Ινδία θα ενισχύσει τις ευκαιρίες εργασίας και θα συμβάλει στην οικονομία της χώρας.

Από την άλλη πλευρά, η μετατόπιση της Apple από την Κίνα μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια θέσεων εργασίας, εσόδων και οικονομικής δραστηριότητας στις περιοχές, οι οποίες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις δραστηριότητες της Apple, καθώς η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας συνέβαλε σημαντικά στην οικονομία της Κίνας. Οι ειδικοί είπαν ότι αυτή η αλλαγή θα μπορούσε να διαταράξει το οικοσύστημα της αλυσίδας παραγωγής και εφοδιασμού της χώρας, ενώ αυτή η μετεγκατάσταση θα αυξήσει τον συνεχιζόμενο εμπορικό και οικονομικό ανταγωνισμό της Κίνας με την Ινδία και τη Δύση. Η παραγωγή και η συναρμολόγηση της Apple εκτός Κίνας θα μπορούσε να προκαλέσει μια ευρύτερη αναμόρφωση των παγκόσμιων κόμβων παραγωγής, όπου χώρες όπως η Ινδία, το Βιετνάμ και το Μεξικό μπορεί να αποκτήσουν εξέχουσα θέση ως ελκυστικές εναλλακτικές λύσεις για την κατασκευή προϊόντων της Apple, οδηγώντας σε αυξημένο ανταγωνισμό μεταξύ των εθνών για την προσέλκυση πολυεθνικών εταιρειών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή