Όλαφ Σολτς: «Το ειρηνευτικό σχέδιο του Πούτιν δεν είναι σοβαρό» - Άρχισε η Σύνοδος για την Ουκρανία

Το ειρηνευτικό σχέδιο του Bλαντιμίρ Πούτιν «δεν είναι σοβαρό», είπε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ενόψει της συνόδου κορυφής για την Ουκρανία που διεξάγεται στην Ελβετία

O Όλαφ Σολτς
O Όλαφ Σολτς
ΑΡ
2'

Οι ηγέτες της G7 δεν συζήτησαν τις προτάσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν για ειρήνη στην Ουκρανία, αφού όλοι γνώριζαν ότι δεν ήταν σοβαρές, είπε ο Όλαφ Σολτς λίγο πριν αναχωρήσει για την Ελβετία, όπου διεξάγεται η διάσκεψη της Ουκρανίας το Σάββατο. Ο Γερμανός καγκελάριος είπε ότι οι προτάσεις του Πούτιν - η Ουκρανία να εγκαταλείψει τέσσερις επαρχίες που διεκδικεί η Ρωσία, να σταματήσει να μάχεται και να εγκαταλείψει τη φιλοδοξία της για ένταξη στο ΝΑΤΟ - είχαν ως στόχο μόνο να αποσπάσουν την προσοχή από τη διάσκεψη.

«Όλοι γνωρίζουν ότι αυτή η πρόταση δεν είχε σοβαρό στόχο, αλλά είχε κάποια σχέση με τη διάσκεψη ειρήνης στην Ελβετία», είπε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση ZDF.

Καθώς οι παγκόσμιοι ηγέτες συγκεντρώνονται για τη σύνοδο κορυφής, στην οποία η Ρωσία δεν έχει προσκληθεί, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις θα τονίσει ότι η έκβαση του πολέμου επηρεάζει ολόκληρο τον κόσμο και ότι η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας πρέπει να γίνονται σεβαστές, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Η Χάρις θα συναντηθεί με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και θα αντικαταστήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην εκδήλωση. Ο πρόεδρος επ΄λεστρε στις ΗΠΑ μετά την παρουσία του στο G7 στην Ιταλία για να συμμετάσχει σε έρανο για την εκστρατεία επανεκλογής του στο Λος Άντζελες.

Η Σύνοδος Κορυφής έρχεται καθώς οι ηγέτες της G7 έκλεισαν μια νέα συμφωνία για ένα δάνειο 50 δισ. ευρώ για την Ουκρανία μέσω της χρήσης των απροσδόκητων κερδών από τους τόκους των περιουσιακών στοιχείων της ρωσικής κεντρικής τράπεζας που δεσμεύθηκαν από την ΕΕ και άλλες δυτικές χώρες μετά την εισβολή στην Ουκρανία το 2022.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή