Μπάιντεν: Χάνει και τους αναποφάσιστους – Τι θα συνέβαινε αν αποχωρούσε από την κούρσα

Φόβοι –εκ νέου– των Δημοκρατικών για την υποψηφιότητα Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Μπάιντεν: Χάνει και τους αναποφάσιστους – Τι θα συνέβαινε αν αποχωρούσε από την κούρσα
AP.
2'

Η επίδοση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, στο ντιμπέιτ (28/06) ήταν μάλλον αδύναμη και αναποτελεσματική απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τού έκανε συνεχώς επιθέσεις για διάφορα καίρια ζητήματα.

Ενόσω οι αμφισβητίες του προβληματίζονται ακόμη περισσότερο, με ορισμένους αξιωματούχους των Δημοκρατικών να θέτουν ακόμη και θέμα ηγεσίας, ομάδα Αμερικανών ψηφοφόρων, που δεν είχαν επιλέξει μεταξύ των δύο υποψηφίων πριν από την τηλεμαχία, εξέφρασαν τις απόψεις τους μετά την ολοκλήρωση αυτής και σχεδόν όλοι δήλωσαν απογοητευμένοι από την επίδοση του Μπάιντεν.

Από τους δεκατρείς «αναποφάσιστους» που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters, οι δέκα χαρακτήρισαν την επίδοση του Μπάιντεν ως «αδύναμη, ντροπιαστική ή δύσκολη για να την παρακολουθήσει κανείς».

«Ο Τζο Μπάιντεν φαινόταν πολύ αδύναμος και μπερδεμένος από την αρχή. Με ανησυχεί που οι εχθροί μας βλέπουν τον Μπάιντεν έτσι. Σοκαρίστηκα και τρόμαξα. Δεν μου αρέσει να βλέπω τον Πρόεδρό μας, να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο στην τηλεόραση, μπροστά στον κόσμο», ανέφερε η 65άχρονη Τζίνα Γκάνον, συνταξιούχος από την αμφίρροπη πολιτεία της Τζόρτζια. «Θα ψηφίσω σίγουρα τον Ντόναλντ Τραμπ», επεσήμανε.

Τι θα συνέβαινε αν αποφάσιζε να αποχωρήσει από την κούρσα;

Εφόσον ο κύριος υποψήφιος, (εν προκειμένω ο Μπάιντεν) αποχωρούσε από την εκστρατεία μετά τις περισσότερες προκριματικές εκλογές ή ακόμη και κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου του κόμματος, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τη 19η Αυγούστου, μεμονωμένοι εκπρόσωποι θα έπρεπε να επιλέξουν τον υποψήφιο του κόμματος στο βήμα του Συνεδρίου (ή, ενδεχομένως, κατά τη διάρκεια εικονικής ψηφοφορίας).

Το Δημοκρατικό Κόμμα έθεσε προθεσμία έως την 22α Ιουνίου για τις Πολιτείες να επιλέξουν τους περισσότερους από 3.900 αντιπροσώπους –σχεδόν όλοι τους έχουν δεσμευθεί επί του παρόντος στον Μπάιντεν– που θα διατεθούν ως μέρος της πρωτοβάθμιας διαδικασίας.

Αυτοί οι εκπρόσωποι δεν δεσμεύονται απλώς να ψηφίσουν τον Μπάιντεν, αλλά εγκρίνονται επίσης από την εκστρατεία του κι έτσι, ενώ η πλειοψηφία των αντιπροσώπων της συνέλευσης θα μπορούσε να αποφασίσει την επιλογή νέου υποψηφίου, κάτι τέτοιο θα απαιτούσε «αντάρτικο» από τους υποστηρικτές του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όπερ σημαίνει ότι εάν ο Μπάιντεν αποχωρούσε από την κούρσα, οι υποστηρικτές του θα ήταν σε μεγάλο βαθμό οι υπεύθυνοι για την επιλογή του αντικαταστάτη του.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή