Ινδία: Υπερασπιζόταν τις κατώτερες κάστες και τον δολοφόνησαν - Οκτώ συλλήψεις

Ινδία: Οπαδοί του Κ. Άρμστρονγκ βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του και για να απαιτήσουν να αποδοθεί δικαιοσύνη.
1'

Οκτώ ύποπτοι συνελήφθησαν χθες Σάββατο στην Ινδία για τη βάρβαρη δολοφονία πολιτικού, γνωστού υπερασπιστή των δικαιωμάτων των Ινδών που ανήκουν σε κατώτερες κάστες, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο Κ. Άρμστρονγκ, ο ηγέτης του Κόμματος Μπάουτζαν Σαμάτζ (BSP) στην πολιτεία Ταμίλ Ναντού, δολοφονήθηκε το βράδυ της Παρασκευής δεχόμενος χτυπήματα με μαχαίρια και δρεπάνια κοντά στο σπίτι του στην πόλη Τσενάι (νότια).

Έξι άνδρες που κυκλοφορούσαν με μοτοσικλέτες του επιτέθηκαν την ώρα που «συζητούσε με φίλους και υποστηρικτές» του κοντά στο σπίτι του, στην πρωτεύουσα της Ταμίλ Ναντού, εξήγησε η εφημερίδα Indian Express.

Οπαδοί του Κ. Άρμστρονγκ βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του και για να απαιτήσουν να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Οι οκτώ ύποπτοι ανακρίνονται στο πλαίσιο «προκαταρκτικής έρευνας» που διενεργείται, ανέφερε ο Άσρα Γκαργκ, αξιωματικός της αστυνομίας στην Τσενάι.

Η Μαγιαουάτι, η πρόεδρος του BSP σε εθνικό επίπεδο, χαρακτήρισε «απόλυτα καταδικαστέα» τη δολοφονία του στελέχους της παράταξής της, που αγωνίζεται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των «ανέγγιχτων» και ευρύτερα των κατώτερων καστών.

«Η κυβέρνηση πρέπει να τιμωρήσει τους υπεύθυνους», τόνισε μέσω X.

Ο πολιτειακός πρωθυπουργός στην Ταμίλ Ναντού, ο Μ. Κ. Στάλιν, κάλεσε την αστυνομία να διενεργήσει την έρευνα για την υπόθεση με ταχείες διαδικασίες και χαρακτήρισε τη δολοφονία του Κ. Άρμστρονγκ «σοκαριστική και βαθιά λυπηρή».