Απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ - Μπλίνκεν: Δεν υπάρχει χώρος για πολιτική βία στην Αμερική

Η ανάρτηση του Άντονι Μπλίνκεν μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

Απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ - Μπλίνκεν: Δεν υπάρχει χώρος για πολιτική βία στην Αμερική
Αρχείου - EPA
3'

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, ο Άντονι Μπλίνκεν, αντέδρασε στην επίθεση εναντίον του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χθες Σάββατο (13/7) σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια εκφράζοντας «σοκ» και «θλίψη».

«Είμαι συγκλονισμένος και λυπημένος από τους πυροβολισμούς στη συγκέντρωση του πρώην προέδρου Τραμπ και είμαι ευγνώμων που είναι ασφαλής», ανέφερε στην ανάρτησή του ο Άντονι Μπλίνκεν και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει χώρος για πολιτική βία στην Αμερική και πρέπει όλοι να την καταδικάσουμε».

Απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

Παγκόσμιος σάλος έχει ξεσπάσει μετά την απόπειρα δολοφονίας του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής ομιλίας στην Πενσυλβάνια έπεσαν πυροβολισμοί με αποτέλεσμα ο Ντόναλντ Τραμπ να τραυματιστεί την ώρα που βρισκόταν στο βήμα.

Εικόνες από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης με τον Ντόναλντ Τραμπ να φέρει αίματα στο πρόσωπο είναι σοκαριστικές ενώ αμέσως έκαναν τον γύρο του κόσμου. Παράλληλα, φαίνονται οι άνδρες των Μυστικών Υπηρεσιών να τρέχουν και να δημιουργούν έναν ασφυκτικό κλοιό προστασίας γύρω από εκείνον.

Νεκρός ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

Ο δράστης βρισκόταν έξω από τον χώρο της συγκέντρωσης του Τραμπ, σύμφωνα με πολλές πηγές επιβολής του νόμου. Δύο από τις πηγές αυτές ισχυρίζονται πως ο δράστης βρισκόταν σε μια στέγη, έξω από τον χώρο, ενώ κάνουν λόγο για ελεύθερο σκοπευτή.

Ο εισαγγελέας της κομητείας Μπάτλερ, Ρίτσαρντ Γκόλντινγκερ, δήλωσε ότι ενημερώθηκε για όλες τις εξελίξεις και υποστήριξε πως ο δράστης ήταν αρκετά μέτρα μακριά. Πρόσθεσε πως ο δράστης είναι νεκρός, καθώς επίσης και ένας πολίτης, ενώ ένας ακόμα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το πτώμα του ελεύθερου σκοπευτή που φέρεται να πυροβόλησε εναντίον του πρώην Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κείτεται στη στέγη ενός κτηρίου. Μάλιστα, η εν λόγω εικόνα συμπεριλαμβάνεται σε βίντεο που διακινείται στο διαδίκτυο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή