Η πρώτη ομιλία της Κάμαλα Χάρις μετά την αποχώρηση Μπάιντεν: «Ευγνώμονες για την προσφορά του»

Η πρώτη ομιλία της Κάμαλα Χάρις, μία μέρα μετά την απόσυρση Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η πρώτη ομιλία της Κάμαλα Χάρις μετά την αποχώρηση Μπάιντεν: «Ευγνώμονες για την προσφορά του»
2'

Η Αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης, Κάμαλα Χάρις, απευθύνθηκε για πρώτη φορά στον λαό μετά την ανακοίνωση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, ότι αποχωρεί από την κούρσα για τη διεκδίκηση δεύτερης θητείας στο αξίωμα, με «φόντο» τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Αρχικά, η Κάμαλα Χάρις μίλησε για την εξαιρετική ηγεσία του Τζο Μπάιντεν, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «η κληρονομιά των επιτευγμάτων του είναι απαράμιλλη στη σύγχρονη ιστορία», ενώ, για την περιπέτεια με την υγεία του (σ.σ. ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους διεγνώσθη θετικός στον κορονοϊό πριν από μερικές μέρες), προσέθεσε πως «αισθάνεται καλύτερα και ανυπομονεί να επιστρέψει στα προεδρικά του καθήκοντα».

«Σε μία θητεία, έχει ήδη ξεπεράσει την κληρονομιά των περισσότερων Προέδρων που έχουν υπηρετήσει δύο φορές. Γνώρισα για πρώτη φορά τον Πρόεδρο Μπάιντεν μέσω του γιου του, Μπο, δουλέψαμε μαζί ως γενικοί εισαγγελείς στις Πολιτείες μας.

Τότε μού έλεγε συχνά ιστορίες για τον πατέρα του. Μιλούσε για τον χαρακτήρα του, ως πατέρα και άνδρα. Τα στοιχεία που σεβόταν ο Μπο σε εκείνον, είναι τα ίδια που βλέπω καθημερινά στον Πρόεδρό μας.

Η ειλικρίνεια, η ακεραιότητα, η δέσμευση στην πίστη και την οικογένειά του, η μεγάλη του καρδιά και η αγάπη του, η βαθιά αγάπη για τη χώρα μας. Από πρώτο χέρι, ως μάρτυρας, σας λέω ότι ο Τζο Μπάιντεν μάχεται καθημερινά για τον αμερικανικό λαό και είμαστε βαθιά, βαθύτατα ευγνώμονες για την προσφορά του, στο έθνος μας», επεσήμανε ακόμη η κυρία Χάρις, σε εκδήλωση προς τιμήν των ομάδων του NCAA που κέρδισαν τα πρωταθλήματα για τη σεζόν 2023 – 2024.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή