Έπαινοι Τραμπ για την πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών: «Ήθελε να δεχτεί μια σφαίρα»

Οι αμερικανικές Μυστικές Υπηρεσίες δέχθηκαν έντονη κριτική για τα κενά στην προστασία του υποψηφίου προέδρου των Ρεπουμπλικανών

Έπαινοι Τραμπ για την πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών: «Ήθελε να δεχτεί μια σφαίρα»
Associated Press
2'

«Ασπίδα» στην πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών που δέχθηκε επίθεση από διαδικτυακά τρολ, μπήκε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος τη χαρακτήρισε ως «γενναία» γυναίκα πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών που τον «προστάτευσε» κατά τη διάρκεια της απόπειρας δολοφονίας του. Μάλιστα, την επαίνεσε λέγοντας «ήθελε να δεχτεί μια σφαίρα» κάτω από τα πυρά, αφού οι επικριτές της υπαινίχθηκαν ότι οι γυναίκες δεν είχαν τα προσόντα για τέτοιες θέσεις.

Ο Τραμπ κατάφερε να επιβιώσει από την απόπειρα κατά της ζωής του κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια και γρήγορα απομακρύνθηκε από τη σκηνή από τη Μυστική Υπηρεσία.

Election 2024 Trump

Ωστόσο, πολλοί σχολιαστές εκμεταλλεύτηκαν τις αποτυχίες που οδήγησαν στην απόπειρα και εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με τη σωματικότητα και τον επαγγελματισμό των γυναικών σε τέτοιες καταστάσεις.

«Δεν υπήρχε ούτε μία που να ήταν αργή, μια γυναίκα στα δεξιά μου, ένας όμορφος άνθρωπος», είπε ο Τραμπ στο πλήθος σε μια συγκέντρωση στη Μινεσότα το Σάββατο.

«Με προστάτευε με ό,τι μπορούσε και δέχτηκε κριτική από τις ψευδείς ειδήσεις επειδή δεν ήταν αρκετά ψηλή. Ήταν τόσο γενναία, με προστάτευε με τα πάντα, ήθελε να δεχτεί μια σφαίρα».

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων αποφάσισε να απαντήσει μετά από κριτική από ειδήμονες, νομοθέτες και δωρητές υψηλού προφίλ.

Τα επεξεργασμένα βίντεο, τα οποία έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές στο διαδίκτυο, έδειξαν μια γυναίκα πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας να αγωνίζεται να κρύψει το όπλο της στον απόηχο μόνο ενίσχυσε τα σχόλια.

Η Μυστική Υπηρεσία αποτελείται περίπου 25% από γυναίκες, απασχολώντας περίπου 2.000 γυναίκες.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή