Ήρωας 10χρονών έπιασε το τιμόνι και έσωσε τον παππού του όταν αυτός έχασε τις αισθήσεις του

Η ηρωική πράξη του 10χρονου Drake που έσωσε την ζωή του παππού του

Ήρωας 10χρονών έπιασε το τιμόνι και έσωσε τον παππού του όταν αυτός έχασε τις αισθήσεις του
New York Post/ Jessica Linn
3'

Ο Hugh Cox οδηγούσε όχημα SUV και παράλληλα ρυμουλκούσε το σκάφος του κατά μήκος αυτοκινητόδρομου κοντά στη Resaca της Georgia, με τον 10χρονο εγγονό του Drake στη θέση του συνοδηγού στις 15 Ιουλίου, όταν έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε σε αυτό που η κόρη του Jessica Linn περιέγραψε ως «διαβητικό κώμα».

Ο 68χρονος παππούς του νεαρού Drake μιλούσε στο τηλέφωνο με έναν συνεργάτη του, όταν ξαφνικά έπαψε να μιλά και έχασε τις αισθήσεις του, αναφέρει η Washington Post.

«Δεν ήξερα τι να κάνω και ήμουν πολύ φοβισμένος», είπε ο 10χρονος Drake.

Ο συνάδελφος του παππού που ήταν ακόμη στην τηλεφωνική γραμμή, είπε στον 10χρονο να καλέσει την μητέρα του, η οποία στη συνέχεια είπε στον γιό της να πηδήξει στην αγκαλιά του παππού του, να πιάσει το τιμόνι, να στρίψει αργά προς την άκρη του αυτοκινητόδρομου έχοντας παράλληλα το πόδι του στο φρένο.

«Πίστευα ότι ήταν μάλλον η τελευταία φορά που θα άκουγα τη φωνή του», είπε η μητέρα για τον 10χρονο γιό της.

Ο Cox είναι διαβητικός και βασίζεται σε μια συσκευή παρακολούθησης της γλυκόζης για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα του, η οποία όμως είχε σταματήσει να λειτουργεί την ημέρα πριν από το περιστατικό.

Όταν ο παππούς τηλεφώνησε στο φαρμακείο του για να το αντικαταστήσει, του είπαν ότι υπήρχε θέμα με την ασφάλειά του που θα έπρεπε πρώτα να αντιμετωπιστεί, ανέφερε η εφημερίδα.

Μη μπορώντας να αντιληφθεί ότι τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα του ήταν επικίνδυνα χαμηλά, έπεσε σε διαβητικό κώμα.

Το 10χρονο αγόρι οδηγούσε για ένα χιλιόμετρο μέχρι που είδε μια έξοδο όπου, όπως λέει, μπορούσε εύκολα να πει στις αρχές πού θα τον έβρισκαν.

«Βρισκόμουν στη μέση της εθνικής οδού και δεν είχα ιδέα πού βρισκόμουν, οπότε οδήγησα περίπου ένα χιλιόμετρο μέχρι να καταλάβω πού βρισκόμουν», ειπε στην WaPo.

Ο 10χρονος Drake δήλωσε πως η μόνη του σκέψη καθ' όλη την διάρκεια ήταν να καλέσει ένα ασθενοφόρο προκειμένου να σωθεί ο παππούς του.

Το αγόρι είχε κάποιες γνώσεις από την οδήγηση τρακτέρ στο αγρόκτημα,όπως δήλωσε η μητέρα του, ωστόσο σίγουρα τίποτα δεν μπορούσε να τον προετοιμάσει για την ηρωική του ικανότητα να παραμείνει ψύχραιμος, σώζοντας όχι μόνο τον παππού και τον εαυτό του, αλλά και άλλους στην εθνική οδό.

Οι πρώτοι ανταποκριτές και η μητέρα έφτασαν γρήγορα στον τόπο του συμβάντος. Οι τραυματιοφορείς συνέδεσαν τον παππού με ενδοφλέβιο ορό και άρχισε να αισθάνεται καλύτερα μετά από περίπου 20 λεπτά, είπε.

Σύντομα ο Cox ήταν αρκετά καλά ώστε να τον οδηγήσει στο σπίτι του η κόρη του.

Ο Drake τιμήθηκε από το γραφείο του σερίφη σε μια τελετή στις 17 Ιουλίου - που έτυχε να είναι τα 11α γενέθλια του αγοριού, σύμφωνα με την WaPo. Του απονεμήθηκε βραβείο εξυπηρέτησης του πολίτη, καθώς και ένα καπέλο και μια μπλούζα των Atlanta Braves και τέσσερα εισιτήρια για έναν αγώνα της ομάδας.

10xronos.jpg

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή