«Έσπασε» κάθε ρεκόρ: Γυναίκα από το Τέξας έφτασε 115 ετών και έγινε το γηραιότερο άτομο στις ΗΠΑ

Η Ελίζαμπεθ από το Χιούστον «έσπασε» ρεκόρ και έγινε το γηραιότερο άτομο στις ΗΠΑ

«Έσπασε» κάθε ρεκόρ: Γυναίκα από το Τέξας έφτασε 115 ετών και έγινε το γηραιότερο άτομο στις ΗΠΑ
1'

Μια γυναίκα από το Χιούστον του Τέξας που έκλεισε τα 115 τον περασμένο μήνα είναι τώρα το γηραιότερο εν ζωή άτομο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Θα σας πει ότι είναι με τη χάρη του Θεού», είπε στο Fox News Digital η εγγονή της Έθελ Χάρισον, 69 ετών, επίσης από το Χιούστον.

«Έτσι τα κατάφερε τόσο πολύ. Είναι πολύ πνευματική».

Η Ελισάβετ Φράνσις ήταν το δεύτερο γηραιότερο άτομο στις ΗΠΑ έως ότου ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ μακροζωίας Έντι Τσεκαρέλι, 116 ετών, από την κομητεία Μεντοσίνο της Καλιφόρνια, πέθανε στις 22 Φεβρουαρίου.

Η Φράνσις είναι επίσης ο τέταρτος γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος στον κόσμο — σύμφωνα με το Gerontology Research Group (GRT), ένα παγκόσμιο ίδρυμα κοινωνικών επιστημών με έδρα το Λος Άντζελες ερευνητών στη γεροντολογία, την ανθρώπινη μακροζωία, τη δημόσια υγεία και τη δημογραφία.

Οι «υπεραιωνόβιοι» είναι άνθρωποι που έχουν ζήσει περισσότερα από 110 χρόνια. Ενώ υπάρχουν περισσότεροι από 97.000 άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες που ταξινομούνται ως αιωνόβιοι, υπάρχουν πολύ λιγότεροι υπεραιωνόβιοι, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ενός μη κερδοσκοπικού ερευνητικού ινστιτούτου που εδρεύει στην Ελβετία.

Η Φράνσις ζει στο σπίτι με την κόρη της, Ντόροθι Ουίλιαμς, η οποία είναι 95 ετών.

Πηγή: Foxnews.gr

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή