Μέση Ανατολή: Πρόταση του ισραηλινού στρατού στον Νετανιάχου να «χτυπήσουν» πρώτοι

Αξιωματούχοι του ισραηλινού στρατού πρότειναν να εξαπολύσουν επίθεση κατά της Χεζμπολάχ

Μέση Ανατολή: Πρόταση του ισραηλινού στρατού στον Νετανιάχου να «χτυπήσουν» πρώτοι
Αρχείου - AP
1'

Η ετοιμότητα στο Ισραήλ για την επίθεση της Χεζμπολάχ και του Ιράν αυξάνεται, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια επιβεβαιωμένη πληροφορία για το πότε αυτή θα συμβεί. Την ίδια ώρα όμως, το Channel 13 αποκάλυψε πως ανώτεροι αξιωματούχοι του ισραηλινού στρατού πρότειναν σε μια σειρά από πρόσφατες συζητήσεις, μεταξύ άλλων με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας Γκαλάντ, να εξαπολύσουν επίθεση κατά της Χεζμπολάχ, ακόμη και πριν από την απάντηση από τον Λίβανο.

Χρειάζεται να τονιστεί ότι η πρόταση εξετάστηκε και προς το παρόν δεν έγινε αποδεκτή. Σύμφωνα με ανώτερα στελέχη του στρατού, η πρόταση ήρθε για να «υπονομεύσει το αίσθημα του εχθρού».

Εν τω μεταξύ, σήμερα ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ επισκέφθηκε το σημείο ελέγχου της Πολεμικής Αεροπορίας και πραγματοποίησε αξιολόγηση της κατάστασης με τον διοικητή της δύναμης, υποστράτηγο Τόμερ Μπαρ και άλλους ανώτερους αξιωματούχους.

Ο Γκάλαντ είπε στους διοικητές της πολεμικής αεροπορίας: «Οι εχθροί μας εξετάζουν προσεκτικά τα βήματά τους χάρη στις ικανότητες που επιδείξατε τον τελευταίο χρόνο. Ωστόσο, πρέπει να προετοιμαστούμε για όλες τις πιθανότητες».

«Ομοίως, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν υποστήριξε ότι η Τεχεράνη «δεν ενδιαφέρεται για έναν περιφερειακό πόλεμο», αλλά τόνισε ότι κατά τη γνώμη του καθεστώτος του αγιατολάχ «το Ισραήλ πρέπει να τιμωρηθεί για να αποτραπεί η αστάθεια στο μέλλον.

*Με πληροφορίες από Channel 13 - 13tv.co.il

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή