Μπλίνκεν σε Γκάλαντ: Η κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή «δεν είναι προς το συμφέρον κανενός»

Ο Άντονι Μπλίνκεν επανέλαβε την επείγουσα ανάγκη επίτευξης εκεχειρίας στη Γάζα που θα εξασφάλιζε την απελευθέρωση των ομήρων

Μπλίνκεν σε Γκάλαντ: Η κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή «δεν είναι προς το συμφέρον κανενός»
Αρχείου - EPA
1'

Tο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν μίλησε την Παρασκευή με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Γιόαβν Γκάλαντ και «συζήτησαν τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή».

«Ο Αμερικανός υπουργός επιβεβαίωσε τη σιδηρά δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών για την ασφάλεια του Ισραήλ και συζήτησε πώς η κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον κανενός», αναφέρει η ανακοίνωση των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη δήλωση, ο Μπλίνκεν «επανέλαβε την επείγουσα ανάγκη επίτευξης εκεχειρίας στη Γάζα που θα εξασφάλιζε την απελευθέρωση των ομήρων, θα επιτρέψει την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ευρύτερη περιφερειακή σταθερότητα».

«Υπογράμμισε επίσης τη σημασία της επίτευξης διπλωματικής λύσης που θα επιτρέπει τόσο στις ισραηλινές όσο και στις λιβανέζικες οικογένειες να επιστρέψουν στα σπίτια τους».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή