Ναυάγιο στη Σικελία: Στον Μάικ Λιντς και στην κόρη του Χάνα ανήκουν οι δύο σοροί

Ξετυλίγεται το μυστήριο με τους αγνοούμενους μετά τη βύθιση του πολυτελούς ιστιοφόρου στο λιμάνι του Παλέρμο της Σικελίας

Ναυάγιο στη Σικελία: Στον Μάικ Λιντς και στην κόρη του Χάνα ανήκουν οι δύο σοροί
4'

Ιταλοί δύτες διάσωσης βρήκαν δύο πτώματα μέσα στο βυθισμένο πολυτελές γιοτ, ανέφερε το Reuters επικαλούμενο πηγή.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τον Μάικ Λιντς και την κόρη του Χάνα. Ωστόσο το BBC αναφέρει πως ακόμη δεν έχει ταυτοποιηθεί κανένας εκτός από τον σεφ που βρέθηκε πρώτος τη Δευτέρα.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Σικελίας, Σαλβατόρε Κοκίνα, επιβεβαίωσε ότι στο γιοτ βρέθηκαν δύο πτώματα.

Πλέον τα πτώματα που έχουν βρεθεί είναι τρία. Ένας φίλος του Recaldo Thomas, του σεφ του σκάφους, η σορός του οποίου ανασύρθηκε τη Δευτέρα, τον χαρακτήρισε «ξεχωριστό άνθρωπο».

Η σορός του κ. Thomas ήταν η πρώτη που ανακαλύφθηκε μετά τη βύθιση του Bayesian,

Νωρίτερα το Reuters, επικαλούμενο πηγή, ανέφερε ότι το ένα από τα δύο πτώματα που βρήκαν σήμερα οι δύτες είναι ένας «βαριάς σωματικής διάπλασης άνδρας». Τα πτώματα βρέθηκαν πίσω από τα στρώματα μέσα σε μια καμπίνα κοντά στο ρήγμα που άνοιξαν οι δύτες.

Οι διασώστες δήλωσαν σήμερα το πρωί ότι έχουν παραβιάσει το κύτος του ιστιοφόρου. Εντοπίστηκε μια καμπίνα, αλλά η πρόσβαση ήταν αποκλεισμένη από έπιπλα και άλλα υλικά.

Έξι άνθρωποι αγνοούνταν από τις αρχές της Δευτέρας, όταν το σούπερ γιοτ στο οποίο επέβαιναν, το Bayesian, βυθίστηκε σε σφοδρή καταιγίδα στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας.

Τα άτομα που αγνοούνται είναι ο επιχειρηματίας τεχνολογίας Μάικ Λιντς, η 18χρονη κόρη του Χάνα Λιντς, ο μη εκτελεστικός πρόεδρος της Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ, η σύζυγός του Τζούντι Μπλούμερ, ο Κρις Μορβίλο, δικηγόρος στην Clifford Chance που εκπροσωπούσε τον Λιντς και η σύζυγός του Νέντα Μορβίλο.

Σύμφωνα με το ansa, οι υποθαλάσσιες έρευνες που διεξάγονται έχουν ενισχυθεί από δύτες των Υπομονάδων του Λιμενικού Σώματος Νεάπολης και Μεσσήνης.

Στη μάχη της έρευνας ειδικό ρομπότ

Οι δύτες στην πραγματικότητα επιχειρούν με τη βοήθεια ενός επιπλέον ROV (Remotely Operated Vehicle) που είναι τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο όχημα .

Το «ρομπότ» είναι ικανό να λειτουργεί στον βυθό της θάλασσας μέχρι υψόμετρο 300 μέτρων και έχει αυτονομία μεταξύ 6 και 7 ωρών. Η συσκευή που ανέπτυξε το Λιμενικό Σώμα, εξοπλισμένη με προηγμένη τεχνολογία που του επιτρέπει να ερευνά τον βυθό της θάλασσας και να καταγράφει λεπτομερή βίντεο και εικόνες , στοχεύει στην παροχή χρήσιμων και έγκαιρων στοιχείων για την αποκατάσταση της δυναμικής του ατυχήματος προς όφελος της Εισαγγελίας του Τέρμινι.

Άθικτο το κατάρτι

Οι μαρτυρίες των δυτών που ερευνούν το ναυάγιο του ιστιοφόρου της Σικελίας, ανατρέπουν τα έως τώρα γνωστά δεδομένα. Ενώ το αρχικό σενάριο έκανε λόγο για υδροσιφώνα που έσπασε το κατάρτι του σκάφους, με αποτέλεσμα τη βύθισή του, τελικά το κατάρτι είναι άθικτο!

Συγκεκριμένα οι δύτες είπαν ότι, σε βάθος 50 μέτρων όπου βρίσκεται το ναυάγιο, το κύτος του πλοίου είναι πεσμένο στο πλάι άθικτο, μαζί με το κατάρτι.

Επίσης, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο καπετάνιος άλλου γιοτ που είχε αγκυροβολήσει κοντά την ώρα της καταιγίδας, είπε ότι είδε τον ιστό του Bayesian να «λυγίζει και μετά να πάει». Ωστόσο, ο Μάρκο Τιλότα, δύτης της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Παλέρμο, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το πλοίο έπεσε στο πλάι άθικτο.

Αυτό που τράβηξε επίσης την προσοχή των δυτών, σύμφωνα με το ansa, ήταν ο μεγάλος κινητός κεντρικός πίνακας του σκάφους, μερικώς ανυψωμένος επειδή το ιστιοφόρο βρισκόταν στο λιμάνι. Η ανύψωση του κεντρικού πίνακα θα μπορούσε λοιπόν κατά κάποιο τρόπο να ευνοήσει την ξαφνική βύθιση της θαλαμηγού, η οποία σύμφωνα με τα πλάνα από κάποιες κάμερες στην ακτή, σημειώθηκε μέσα σε ένα λεπτό.

Άθικτο το κατάρτι

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή