Ναυάγιο στη Σικελία: Εντοπίστηκε και η τελευταία σορός - Πρόκειται για την κόρη του Μάικ Λιντς

Εντοπίστηκε από τους Ιταλούς δύτες η σορός της Χάνα Λιντς

Ναυάγιο στη Σικελία: Εντοπίστηκε και η τελευταία σορός - Πρόκειται για την κόρη του Μάικ Λιντς
2'

Εντοπίστηκε από τους Ιταλούς δύτες η τελευταία σορός αγνοούμενου από το ναυάγιο στα ανοιχτά του Παλέρμο.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πρόκειται την κόρη του Βρετανού μεγιστάνα, Χάνα Λιντς, η οποία εξακολουθούσε να είναι αγνοούμενη.

Χθες το ιταλικό λιμενικό ανέσυρε από τον βυθό τη σορό του πατέρα της, Μάικ Λιντς.

Έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ξεκίνησαν οι ιταλικές Αρχές

Σύμφωνα με τη Daily Mail, έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια ξεκίνησε σήμερα σχετικά με την καταστροφή του superyacht Bayesian, αφού τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας.

Ο Βρετανός μεγιστάνας της τεχνολογίας Μάικ Λιντς, στον οποίο ανήκε το σκάφος αξίας 30 εκατομμυρίων λιρών, ήταν μεταξύ εκείνων που σκοτώθηκαν στην τραγωδία της Δευτέρας, ενώ η 18χρονη κόρη του Χάνα παραμένει αγνοούμενη.

Οι ιταλικές αρχές διεξάγουν τώρα «έρευνα για ναυάγιο και πολλαπλές κατηγορίες ανθρωποκτονίας εξ αμελείας», σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Της έρευνας ηγείται ο Ambrogio Cartosio, επικεφαλής της εισαγγελίας στην κοντινή πόλη Termini Imerese, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να αποκαλυφθούν σε συνέντευξη Τύπου αύριο το πρωί.

Η πρόκληση ναυαγίου αποτελεί ξεχωριστό αδίκημα βάσει του ιταλικού ποινικού κώδικα και όσοι κριθούν ένοχοι για πρόκληση ή πρόκληση ναυαγίου μπορεί να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και 12 ετών.

Οι ερευνητές εξετάζουν βίντεο και φωτογραφίες που τραβήχτηκαν τη νύχτα της καταιγίδας και δείχνουν τα τελευταία λεπτά του πλοίου, καθώς και υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του λιμανιού.

Ο ιταλικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Palermo Today δήλωσε ότι αξιωματούχοι της ακτοφυλακής έχουν επισκεφθεί όλα τα σπίτια και τους δημόσιους χώρους με κάμερες παρακολούθησης που έχουν στραμμένο το βλέμμα τους προς τη θάλασσα στην περιοχή.

Η Εισαγγελία εξετάζει επίσης τις ενέργειες και τις αποφάσεις του καπετάνιου του Bayesian, James Cutfield, 51 ετών, και του Matthew Griffith, 22 ετών, ο οποίος θεωρείται ότι ήταν ο πρώτος αξιωματικός, σύμφωνα με το Palermo Today.

Έχει αναφερθεί ότι ο κ. Cutfield εξετάστηκε «επί μακρόν» για τουλάχιστον δύο ώρες από την εισαγγελική ομάδα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή