Ναυάγιο Σικελία: Συντετριμμένη η οικογένεια Λιντς μετά τον εντοπισμό της σορού της 18χρονης κόρης

Σικελία: Η επιχείρηση έρευνας στο ναυάγιο ολοκληρώθηκε σήμερα με την ανεύρεση και του τελευταίου αγνοουμένου

Ναυάγιο Σικελία: Συντετριμμένη η οικογένεια Λιντς μετά τον εντοπισμό της σορού της 18χρονης κόρης
3'

Η οικογένεια του βρετανού μεγιστάνα της τεχνολογίας Μάικ Λιντς είναι συντετριμμένη και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, δηλώνει εκπρόσωπος της οικογένειας σε ανακοίνωση.

«Η οικογένεια Λιντς είναι συντετριμμένη και σε κατάσταση σοκ. Της συμπαραστέκονται συγγενείς και φίλοι», αναφέρεται στο κείμενο της ανακοίνωσης.

«Οι σκέψεις τους βρίσκονται σε αυτούς που επλήγησαν από την τραγωδία. Θα ήθελαν να ευχαριστήσουν ειλικρινά την ιταλική ακτοφυλακή, τις υπηρεσίες επείγουσας αρωγής και όσους βοήθησαν στην επιχείρηση διάσωσης».

«Η μόνη τους επιθυμία τώρα είναι να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητά τους σε αυτήν την ώρα της απερίγραπτης οδύνης».

Η επιχείρηση έρευνας στο ναυάγιο ολοκληρώθηκε σήμερα με την ανεύρεση και του τελευταίου αγνοουμένου. Σύμφωνα με πηγή της έρευνας, πρόκειται για την Χάνα, την 18χρονη κόρη του Μάικ Λιντς.

Η κοπέλα - η τελευταία αγνοούμενη από το ναυάγιο - ήταν παγιδευμένη, όπως και τα άλλα θύματα, μέσα σε μία από τις καμπίνες, σε βάθος 50 μέτρων.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ιταλικής ακτοφυλακής, η αναζήτηση της κόρης του Βρετανού μεγιστάνα δεν ήταν «εύκολη ή γρήγορη». «Από την πρώτη στιγμή δεν ήταν εύκολο ή γρήγορο να επιθεωρήσουμε το σκάφος», σημείωσε στο πρακτορείο ειδήσεων PA ο Βιτσέντζο Τσαγκαρόλα, προσθέτοντας: «Σκεφτείτε ένα κτίριο 18 ορόφων γεμάτο νερό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σημεία που βρέθηκανοι σοροί πέντε ατόμων αλλά και της18χρονης αποτελούν σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις σημάδια προσπάθειας να βρουν τρόπο να βγουν από το σκάφος, ενώ αυτό βυθιζόταν. Ο μάγειρας, το έβδομο θύμα, ήταν ο μόνος που βρέθηκε έξω από το κύτος του σκάφους.

Έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ξεκίνησαν οι ιταλικές Αρχές

Σύμφωνα με τη Daily Mail, έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια ξεκίνησε σήμερα σχετικά με την καταστροφή του superyacht Bayesian, αφού τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας.

Ο Βρετανός μεγιστάνας της τεχνολογίας Μάικ Λιντς, στον οποίο ανήκε το σκάφος αξίας 30 εκατομμυρίων λιρών, ήταν μεταξύ εκείνων που σκοτώθηκαν στην τραγωδία της Δευτέρας, ενώ η 18χρονη κόρη του Χάνα παραμένει αγνοούμενη.

Οι ιταλικές αρχές διεξάγουν τώρα «έρευνα για ναυάγιο και πολλαπλές κατηγορίες ανθρωποκτονίας εξ αμελείας», σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Της έρευνας ηγείται ο Ambrogio Cartosio, επικεφαλής της εισαγγελίας στην κοντινή πόλη Termini Imerese, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να αποκαλυφθούν σε συνέντευξη Τύπου αύριο το πρωί.

Η πρόκληση ναυαγίου αποτελεί ξεχωριστό αδίκημα βάσει του ιταλικού ποινικού κώδικα και όσοι κριθούν ένοχοι για πρόκληση ή πρόκληση ναυαγίου μπορεί να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και 12 ετών.

Οι ερευνητές εξετάζουν βίντεο και φωτογραφίες που τραβήχτηκαν τη νύχτα της καταιγίδας και δείχνουν τα τελευταία λεπτά του πλοίου, καθώς και υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του λιμανιού.

Ο ιταλικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Palermo Today δήλωσε ότι αξιωματούχοι της ακτοφυλακής έχουν επισκεφθεί όλα τα σπίτια και τους δημόσιους χώρους με κάμερες παρακολούθησης που έχουν στραμμένο το βλέμμα τους προς τη θάλασσα στην περιοχή.

Η Εισαγγελία εξετάζει επίσης τις ενέργειες και τις αποφάσεις του καπετάνιου του Bayesian, James Cutfield, 51 ετών, και του Matthew Griffith, 22 ετών, ο οποίος θεωρείται ότι ήταν ο πρώτος αξιωματικός, σύμφωνα με το Palermo Today.

Έχει αναφερθεί ότι ο κ. Cutfield εξετάστηκε «επί μακρόν» για τουλάχιστον δύο ώρες από την εισαγγελική ομάδα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή