Γαλλία: Στη δημοσιότητα φωτογραφία υπόπτου για την έκρηξη σε συναγωγή - Τρομοκρατικό χτύπημα

Τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα, ένα από τα οποία περιείχε φιάλη αερίου που εξερράγη, πυρπολήθηκαν μπροστά από τη συναγωγή της πόλης Λα Γκραντ Μοτ, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός ανθρώπου.
2'

Στο φως της δημοσιότητας έχει έρθει φωτογραφία ενός υπόπτου που φέρεται να είναι ο δράστης που προκάλεσε την έκρηξη έξω από συναγωγή στην πόλη Λα Γκραντ-Μοτ της νότιας Γαλλίας, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός δημοτικού αστυνομικού.

Στη φωτογραφία εμφανίζεται ένας άνδρας, με την παλαιστινιακή σημαία γύρω από τη μέση του και την παραδοσιακή παλαιστινιακή μαντήλα στο κεφάλι του να κρατάει δύο άδεια πλαστικά μπουκάλια και να φεύγει από τον τόπο του εγκλήματος με τα πόδια.

Η έκρηξη που σημειώθηκε σε αυτοκίνητο μπροστά από συναγωγή στη νότια Γαλλία ερευνάται ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση, με την κυβέρνηση να καταγγέλει την ενέργεια ως «αντισημιτική» και να ενισχύει τις δυνάμεις ασφαλείας τους εβραϊκούς χώρους λατρείας.

Το πρωί του Σαββάτου 24 Αυγούστου τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα, ένα από τα οποία περιείχε φιάλη αερίου που εξερράγη, πυρπολήθηκαν μπροστά από τη συναγωγή της πόλης Λα Γκραντ Μοτ, κοντά στο Μονπελιέ στη νότια Γαλλία, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός ανθρώπου.

Κάμερες από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας κατέγραψαν εικόνες από έναν ύποπτο που είχε μια παλαιστινιακή σημαία στη μέση του, δήλωσε στο AFP πηγή που πρόσκειται στην έρευνα. Όπως μετέδωσαν το France 3 και το franceinfo, πηγές επεσήμαναν ότι στις εικόνες διακρίνεται, αλλά όχι καθαρά, ένα όπλο, πιθανόν 9 χιλιοστών. Ο ύποπτος έφυγε από το σημείο πεζή.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι «Γίνονται τα πάντα για να εντοπιστεί ο δράστης αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης και να προστατευθούν οι χώροι λατρείας», ενώ ο Γάλλος πρωθυπουργος, Γκαμπριέλ Ατάλ με ανάρτηση στο Χ έκανε λόγο για «μια αντισημιτική ενέργεια. Για μία ακόμη φορά στοχοθετούνται οι εβραίοι συμπολίτες μας».