Ρωσία: Βίντεο ντοκουμέντο με ουκρανικό drone να πέφτει πάνω σε πολυώροφο κτίριο

Η «απάντηση» της Ουκρανίας στον μαζικό ρωσικό βομβαρδισμό σε αρκετές ουκρανικές περιφέρειες

Ρωσία: Βίντεο ντοκουμέντο με ουκρανικό drone να πέφτει πάνω σε πολυώροφο κτίριο
4'

Μαζική επίθεση πραγματοποίησε η Ρωσία στην Ουκρανία, η οποία, όπως είπε, προκάλεσε διακοπή στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και στη σιδηροδρομική μεταφορά όπλων και πυρομαχικών στη γραμμή του μετώπου.

Ουκρανοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει νωρίτερα σήμερα ότι η Ρωσία εξαπέλυσε περισσότερους από 100 πυραύλους και επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της πρωινής ώρας αιχμής, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον πέντε ατόμων ενώ έπληξε ενεργειακές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι εκτόξευσε πυραύλους από αέρος και θαλάσσης οι οποίοι έπληξαν υποσταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας σε εννέα περιφέρειες της Ουκρανίας και σταθμούς συμπίεσης αερίου σε τρεις περιφέρειες.

«Σήμερα το πρωί οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν μαζική επίθεση με όπλα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς από αέρος και θαλάσσης, καθώς και με επιχειρησιακή και τακτική αεροπορία και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον κρίσιμης σημασίας εγκαταστάσεων ενεργειακών υποδομών που υποστηρίζουν το έργο του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος της Ουκρανίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Έτσι, η Ουκρανία από πλευράς επιτέθηκε με drone σε πολυώροφο κτίριο στη ρωσική πόλη Σάρατοφ πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας η Ουκρανία, σαν «απάντηση» στον μαζικό ρωσικό βομβαρδισμό σε αρκετές ουκρανικές περιφέρειες, που είχε σαν συνέπεια να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και να πληγούν ενεργειακές εγκαταστάσεις.

Σχετικά βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, δείχνουν τη στιγμή που το μη επανδρωμένο αεροσκάφος «σκάει» πάνω στο κτίριο στην πόλη της Ρωσίας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την ενημέρωση που παρείχε η διοίκηση της πόλης, από το συγκεκριμένο χτύπημα στο κτίριο 40 ορόφων, καταστράφηκαν δύο διαμερίσματα και τραυματίστηκαν τέσσερις άνθρωποι, με τον έναν εκ των οποίων, μια γυναίκα αγνώστων λοιπών στοιχείων, να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες

Από τις αεροπορικές επιδρομές τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ουκρανία, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τους συνεργάτες του να ζητούν άδεια από τους Συμμάχους για πλήγματα σε μεγάλο έυρος εντός της ρωσικής επικράτειας.

Οι απώλειες αναφέρθηκαν στη Λουτσκ, στη βορειοδυτική Ουκρανία, στη Ντνίπρο, στο ανατολικό και στη Ζαπορίζια, στο νότιο τμήμα της χώρας. Σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν αεροπορικές επιθέσεις σε πολλές περιφέρειες της χώρας, ενώ τουλάχιστον 7 εκρήξεις ακούστηκαν σήμερα το πρωί πάνω από την πρωτεύουσα Κίεβο.

Οι περιφερειάρχες της Οδησσού και της Ζαπορίζια, στον νότο, όπως και αυτός του Χαρκόβου, στη βορειοανατολική Ουκρανία, ανέφεραν με αναρτήσεις τους στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram εκρήξεις και κάλεσαν τους κατοίκους να καταφύγουν σε ασφαλή μέρη.

"Μια πολυκατοικία υπέστη ζημιές σε επίθεση του εχθρού στη Λουτσκ", δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Ιγκόρ Πολίστσουκ, σημειώνοντας ότι σκοτώθηκε ένας άνθρωπος.

Νωρίτερα 5 άνθρωποι είχαν τραυματιστεί από επίθεση σε βιομηχανική εγκατάσταση στην κεντρική περιφέρεια Πολτάβα, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη της Φίλιπ Πρόνιν.

Εκρήξεις και διακοπές ρεύματος και νερού στο Κίεβο

Τουλάχιστον 7 εκρήξεις ακούστηκαν σήμερα το πρωί στην πρωτεύουσα Κίεβο της Ουκρανίας, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, την ώρα που όλη η χώρα έχει τεθεί σε συναγερμό για ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο ανέφερε στην Telegram ότι υπάρχουν διακοπές ρεύματος και νερού σε τμήματα του Κιέβου ύστερα από μεγάλη αεροπορική επίθεση που εξαπέλυσαν σήμερα οι ρωσικές δυνάμεις στην ουκρανική πρωτεύουσα και έπληξαν το Υδροηλεκτρικό Εργοστάσιο της περιφέρειας.

Η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία παραγωγής ενέργειας της Ουκρανίας, η DTEK, ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει σε έκτακτες διακοπές ρεύματος μετά τις επιθέσεις.

Το Υδροηλεκτρικό Εργοστάσιο ήταν στόχος της ρωσικής επίθεσης στο Κίεβο, λέει η κυβέρνηση

Αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι η σημερινή ρωσική επίθεση είχε ως στόχο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στην περιοχή του Κιέβου.

«Η σημερινή ρωσική επίθεση ... είχε στόχο τις πολιτικές υποδομές της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου του ΥΗΣ του Κιέβου», δήλωσε ο Άντριι Σιμπίχα στο Twitter.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή