Γερμανία: Με εκπαιδευτικά κενά αρχίζει η νέα σχολική χρονιά σε ελληνικά σχολεία

Δεκάδες είναι τα ελληνικά σχολεία στη Γερμανία που υπολειτουργούν, και αρκετά ακόμη κλείνουν οριστικά.

Γερμανία: Με εκπαιδευτικά κενά αρχίζει η νέα σχολική χρονιά σε ελληνικά σχολεία
1'

Με εκπαιδευτικά κενά αρχίζει η νέα σχολική χρονιά σε ελληνικά σχολεία της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνο Καχριμανίδη, Πρόεδρο Συνομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γερμανίας, το πρόβλημα είναι χρόνιο, ξεκίνησε με την οικονομική κρίση και όλα πλέον είναι σε φθίνουσα πορεία, τη στιγμή που οι εκπαιδευτικές ανάγκες μεγαλώνουν, λόγω του κύματος μετανάστευσης από την Ελλάδα.

Έντεκα ελληνικά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στο κρατίδιο Βάθης-Βυρτεμβέργης, δύο στην Έσση, σημαντικές ελλείψεις παρουσιάζονται στο δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο της Φρανκφούρτης, ενώ τα υπόλοιπα τριάντα σχολεία υπολειτουργούν.

Όπως τόνισε ο κ. Καχριμανίδης, ο οποίος απηύθυνε μάλιστα και σχετική επιστολή στο υπουργείο Παιδείας, κάθε χρόνο ολοένα και λιγότεροι είναι, τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί, στη Γερμανία. Είναι ενδεικτικό, άλλωστε, ότι από τους 500 καθηγητές προ κρίσεως τώρα υπάρχουν 35, σε μία Βάθη-Βυτεμβέργη των 150.000 Ελλήνων, και από τις 135 σχολικές μονάδες έμειναν 27, οι 11 εκ των οποίων είναι κλειστές.

“Προτείναμε λύσεις, δεν ονειρευόμαστε ανέφικτα πράγματα, οι ιθύνοντες δεν είχαν την τόλμη να εφαρμόσουν τους νόμους, όπως σε άλλα κράτη… τα κονδύλια υπάρχουν για την ελληνική εκπαίδευση, οι ωρομίσθιοι θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία λύση”, κατέληξε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γερμανίας.

Πηγή: ertnews.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή