Έφαγε τα αποφάγια του συγκατοίκου του και έχασε όλα τα άκρα του - Τι συνέβη

Φοιτητής έχασε όλα του τα άκρα όταν έφαγε το φαγητό που είχε περισσέψει 

Έφαγε τα αποφάγια του συγκατοίκου του και έχασε όλα τα άκρα του - Τι συνέβη
2'

Mία βακτηριακή λοίμωξη προκάλεσε τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων σε όλο το σώμα ενός νεαρού, εμποδίζοντας το οξυγόνο να φτάσει σε ζωτικά όργανα. Ένας 19χρονος φοιτητής που αναγνωρίστηκε ως JC έχασε όλα του τα άκρα αφού έφαγε το φαγητό που είχε περισσέψει από τον συγκάτοικό του.

Ο νεαρός κατανάλωσε ένα πιάτο με ζυμαρικά, το οποίο είχε μείνει στο ψυγείο κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο JC παρουσίασε μια σοβαρή αντίδραση που τελικά οδήγησε στον ακρωτηριασμό των ποδιών και των δακτύλων του.

Η περίπτωση, που αναφέρεται από το New England Journal of Medicine, ξεκίνησε αρκετά αθώα, όταν ο JC αποφάσισε να φάει ζυμαρικά με κοτόπουλο που είχε αγοράσει ο φίλος του από ένα εστιατόριο το προηγούμενο βράδυ. Ωστόσο, λίγο μετά την κατανάλωση του γεύματος, ο JC άρχισε να αισθάνεται σοβαρή αδιαθεσία, αναπτύσσοντας έντονο κοιλιακό πόνο, ναυτία και υψηλό πυρετό. Οι σφυγμοί του ανέβηκαν στους 166 παλμούς ανά λεπτό και η κατάστασή του επιδεινώθηκε τόσο γρήγορα που χρειάστηκε να τον ναρκώσουν και να τον μεταφέρουν αεροπορικώς σε μονάδα εντατικής θεραπείας για επείγουσα θεραπεία.

Ο JC δεν είχε γνωστές αλλεργίες ωστόσο κάπνιζε και έκανε χρήση μαριχουάνας. Οι εξετάσεις αίματος αποκάλυψαν ότι είχε προσβληθεί από Neisseria meningitidis, ένα βακτήριο που προκαλεί τη μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρές διαταραχές της πήξης του αίματος. Η λοίμωξη οδήγησε σε Purpura fulminans, μια σπάνια θρομβωτική κατάσταση που προκαλεί τη διαστολή και την ανεξέλεγκτη πήξη των αιμοφόρων αγγείων, αποκόπτοντας το οξυγόνο από τους ιστούς και οδηγώντας σε γάγγραινα.

Ιατρικοί εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένου του Δρ. Bernard, ο οποίος ανέλυσε την υπόθεση σε ένα βίντεο στο YouTube, εξήγησαν την αλυσίδα των γεγονότων που οδήγησαν στην απειλητική για τη ζωή του JC κατάσταση. Η βακτηριακή λοίμωξη προκάλεσε τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων του σε όλο του το σώμα, εμποδίζοντας το οξυγόνο να φτάσει σε ζωτικά όργανα.

Αν και οι γιατροί κατάφεραν να σταθεροποιήσουν τη γενική του υγεία, η βλάβη στα άκρα του ήταν μη αναστρέψιμη. Είχε δημιουργηθεί γάγγραινα, που οδήγησε στον ακρωτηριασμό και των δέκα δακτύλων του και των δύο ποδιών του κάτω από το γόνατο.

Αυτή η συγκλονιστική περίπτωση αποτελεί μια ζοφερή υπενθύμιση των κινδύνων των βακτηριακών λοιμώξεων, ιδίως εκείνων που μπορεί να προκύψουν από μολυσμένα τρόφιμα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή