Πελικό: Απών από τη δίκη του λόγω ασθένειας - Στους δρόμους οι Γάλλοι για το «τέρας της Αβινιόν»

Ασθένεια επικαλέστηκε και σήμερα ο Γάλλος συνταξιούχος Ντομινίκ Πελικό, το λεγόμενο «τέρας της Αβινιόν» που δικάζεται με την κατηγορία οτι νάρκωνε επί χρόνια τη σύζυγό του για να την βιάζουν άγνωστοι άνδρες

Πελικό: Απών από τη δίκη του λόγω ασθένειας - Στους δρόμους οι Γάλλοι για το «τέρας της Αβινιόν»
2'

Η δίκη ενός Γάλλου που κατηγορείται ότι στρατολογούσε αγνώστους για να βιάζουν τη βαριά ναρκωμένη σύζυγό του συνεχίστηκε χωρίς αυτόν τη Δευτέρα, με τον δικηγόρο του να επικαλείται την κακή υγεία για την απουσία του.

Ο προεδρεύων δικαστής είχε αναβάλει τη δίκη του Ντομινίκ Πελικό αφού ο κατηγορούμενος απαλλάχθηκε από τη διαδικασία για το μεγαλύτερο μέρος της περασμένης εβδομάδας λόγω της επιδείνωσης της υγείας του.Ο δικηγόρος του είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο 71χρονος Πελικό, δεν ήταν ακόμα αρκετά καλά για να παραστεί τη Δευτέρα. «Δεν θα είναι εκεί σήμερα», είπε η Μπεατρίς Ζαβαρό, εκτός κι αν «τον πάρουν με τη βία» από το κελί του.

Είπε ότι ο Πελικό έπασχε από «θρόμβο στην ουροδόχο κύστη» και από νεφρική λοίμωξη. «Με ενημέρωσαν ότι ο Πελικό αρνήθηκε να απομακρυνθεί» από το κελί του, δήλωσε ο προεδρεύων δικαστής Ροζέρ Αρατά.

Το δικαστήριο θα μπορούσε τώρα να αναβάλει ξανά τη δίκη μέχρι να μπορέσει να παραστεί ο Πελικό. Κατηγορείται ότι στρατολόγησε δεκάδες αγνώστους για να βιάσουν τη ναρκωμένη σύζυγό του για σχεδόν μια δεκαετία. Ο ίδιος παραδέχτηκε τις κατηγορίες.

Δικάζεται από την αρχή του μήνα μαζί με άλλους 50 άνδρες ηλικίας μεταξύ 26 και 74 ετών -πολλοί από τους οποίους έχουν αρνηθεί την κατηγορία βιασμού- για φερόμενη συμμετοχή σε μια υπόθεση που έχει παγώσει τη Γαλλία. Οι περισσότεροι κινδυνεύουν με 20 χρόνια φυλάκιση αν καταδικαστούν για βιασμό.

Η πρώην σύζυγός του, Ζιζέλ Πελικό που ανακάλυψε την κακοποίηση μόλις το 2020, ζήτησε να είναι ανοιχτή η δίκη στο κοινό με στόχο να το ευαισθητοποιήσει σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών για τη διάπραξη σεξουαλικής κακοποίησης.

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε όλες τις γαλλικές πόλεις το Σαββατοκύριακο για να απαιτήσουν να σταματήσει ο βιασμός και να τη στηρίξουν. «Είμαστε όλοι Ζιζέλ», φώναζε ένα μεγάλο πλήθος στο Παρίσι. «Βιαστές σας βλέπουμε, θύματα σας πιστεύουμε».

Στη νότια πόλη της Μασσαλίας, ακτιβιστές ανέβασαν ένα πανό στο κτήριο του δικαστηρίου της πόλης καλώντας τους φερόμενους ως δράστες -όχι τα θύματα- να ντραπούν. Η Ζιζέλ Πελικό ευχαρίστησε τους διαδηλωτές για τις ενέργειές τους. «Χάρη σε εσάς έχω τη δύναμη να δω αυτόν τον αγώνα μέχρι το τέλος», είπε λίγο πριν ανοίξει ξανά η δίκη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή