Tραμπ: Επαίνεσε την ηρωϊδα που σταμάτησε τον ένοπλο -«Οι γυναίκες είναι πιο έξυπνες από τους άνδρες»

Ο Τραμπ επαίνεσε την «καταπληκτική» γυναίκα που σταμάτησε τον επίδοξο δολοφόνο του 

Tραμπ: Επαίνεσε την ηρωϊδα που σταμάτησε τον ένοπλο -«Οι γυναίκες είναι πιο έξυπνες από τους άνδρες»
Copyright 2024 The Associated Press. All rights reserved.
2'

Ο Ντόναλντ Τραμπ επαίνεσε μια «καταπληκτική» γυναίκα οδηγό, η οποία όπως είπε παρακολούθησε τον ένοπλο όταν απέδρασε μετά από μια προφανή απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου την Κυριακή, που οδήγησε στην ταχεία σύλληψή του. Στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά το περιστατικό, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία είπε στο πλήθος ότι αυτή η ανώνυμη πολίτης «είδε κάτι κακό σε αυτόν τον τύπο».

Εντόπισε τον ύποπτο να τρέχει προς το αυτοκίνητό του, το θεώρησε ύποπτο, έτσι τον ακολούθησε με το δικό της όχημα και τράβηξε φωτογραφίες της πινακίδας του, είπε ο Τραμπ. Ο Ράιαν Ρουθ , 58 ετών, συνελήφθη σε ένα SUV λιγότερο από μία ώρα αφότου φέρεται να έφυγε από το Trump International Golf Club στο Γουεστ Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.

Ο Τραμπ μίλησε το βράδυ της Τρίτης σε μια εκδήλωση στο Φλιντ του Μίσιγκαν, με τη Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, την πρώην γραμματέα Τύπου του και νυν κυβερνήτη του Αρκάνσας. Ο Τραμπ μεταφέρθηκε εσπευσμένα σώος, αφού πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας εντόπισαν ένα ρύγχος τουφεκιού να κολλάει μέσα από τον θάμνο την ώρα που ο πρώην πρόεδρος έπαιζε γκολφ.

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος ήταν περίπου 300-500 μέτρα μακριά. Ένας πράκτορας πυροβόλησε προς την κατεύθυνση του ενόπλου προτού ο ύποπτος πυροβολήσει και τραπεί σε ένα μαύρο SUV Nissan, είπε η αστυνομία. «Θέλετε να μάθετε ένα άλλο θαύμα;» είπε ο Τραμπ στο πλήθος αφού επαίνεσε τη Μυστική Υπηρεσία. «Λοιπόν, ο τύπος τρέχει τώρα να σώσει τη ζωή του και έχει ένα αυτοκίνητο ένα τετράγωνο πιο πέρα».

Και πρόσθεσε: «Και μια γυναίκα, που οδηγούσε ένα αυτοκίνητο, είδε έναν άντρα στο δρόμο, έναν πολύ πολυσύχναστο δρόμο, να τρέχει. «Και τον ακολούθησε. Και μπήκε στο αυτοκίνητο. Και σταμάτησε γιατί νόμιζε ότι ήταν πρόβλημα. Έδειχνε διαφορετικός. «Τον ακολούθησε, δεν ήταν πολύ μακριά, και πάρκαρε το αυτοκίνητο πίσω από το αυτοκίνητό του και άρχισε να φωτογραφίζει την πινακίδα του».

«Σοβαρά, ποιος θα το έκανε αυτό;» είπε, προσθέτοντας ότι «ήταν πραγματικά καταπληκτική». Ο Τραμπ είπε ότι έστειλε γρήγορα αυτές τις εικόνες στις αρχές.
«Οι γυναίκες είναι πιο έξυπνες από τους άνδρες», είπε στο πλήθος, προσθέτοντας ότι θα ήθελε να τη γνωρίσει. Η αστυνομία σταμάτησε τον Ρουθ βόρεια στον αυτοκινητόδρομο I-95. Παρουσιάστηκε στο δικαστήριο τη Δευτέρα. Ήταν προφανώς η δεύτερη απόπειρα δολοφονίας με στόχο τον Τραμπ μέσα σε πολλούς μήνες.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή