Λίβανος: Τουλάχιστον εννέα νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από τον νέο κύκλο εκρήξεων

Δραματικές οι εξελίξεις στον Λίβανο - Για δεύτερη ημέρα συσκεύες επικοινωνίας εκρήγνυνται ταυτόχρονα σκορπώντας τον θάνατο

Λίβανος: Τουλάχιστον εννέα νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από τον νέο κύκλο εκρήξεων
Associated Press
2'

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 300 τραυματίστηκαν σε νέες εκρήξεις συσκευών επικοινωνίας στον Λίβανο, οι οποίες σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου. Πολλά από τα τραύματα ήταν στο στομάχι και στα χέρια.

Αυτά ακριβώς μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου, μια μέρα μετά την πρωτοφανή επίθεση με στόχο την Χεζμπολάχ κατά την οποία χιλιάδες βομβητές εξερράγησαν ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 άνθρωποι και να τραυματιστούν σχεδόν 3.000.

Οι συσκευές που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ εξερράγησαν αργά σήμερα το απόγευμα στα νότια της χώρας και στα νότια προάστια της πρωτεύουσας Βηρυτού, δήλωσε πηγή ασφαλείας και μάρτυρας.

Πρόκειται για κάθε τύπο ηλεκτρικών συσκευών που ανήκουν σε στελέχη της Χεζμπολάχ και ανατινάζονται τώρα στον Λίβανο. Εκτός από βομβητές , έγινε έκρηξη σε συσκευές δακτυλικών αποτυπωμάτων, συστήματα ηλιακής ενέργειας , ραδιόφωνα και γουόκι-τόκι.

Μάλιστα, σε ένα βίντεο καταγράφηκε η έκρηξη ενός γουόκι-τόκι την ώρα της κηδείας μελών της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν κατά τις χθεσινές εκρήξεις.

Βίντεο και φωτογραφίες από τον νέο κύκλο εκρήξεων δημοσιεύονται τα τελευταία λεπτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Σε ένα άλλο βίντεο φέρεται να έχει καταγραφεί η στιγμή της έκρηξης κινητού στην Βηρυτό.

Πηγές ασφαλείας του Λιβάνου αναφέρουν ότι τα οι φορητές συσκευές που εξερράγησαν σήμερα το απόγευμα αγοράστηκαν από την Χεζμπολάχ πριν από περίπου πέντε μήνες την ίδια στιγμή με τους χιλιάδες βομβητές που εξερράγησαν χθες.

Το Ισραήλ έχει κατηγορηθεί για την επίθεση, αλλά δεν έχει σχολιάσει.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή