Υπόθεση Πελικό: «Αυτός μου έμαθε πώς να ναρκώνω τη γυναίκα μου, τη βιάζαμε μαζί»

Ο Ζαν-Πιερ Μαρεσάλ  63 ετών, κατηγορείται ότι νάρκωνε τη δική του σύζυγο, 53 ετών, ακολουθώντας τις συμβουλές του Πελικό 

Υπόθεση Πελικό: «Αυτός μου έμαθε πώς να ναρκώνω τη γυναίκα μου, τη βιάζαμε μαζί»
2'

Οι αποκαλύψεις στη δίκη για τους βιασμούς που υπέστη η Ζιζέλ Πελικό επί 10 χρόνια από τον σύζυγό της, συνεχίζονται με ρυθμούς που σοκάρουν. Το «Τέρας της Αβινιόν» όπως αποκαλείτε νάρκωνε και έφερνε στο σπίτι της αγνώστους να την κακοποιούν.

Ο Ντομινίκ Πελικό επικαλείται την κακοποίηση που φέρεται να υπέστη όταν ήταν παιδί, για τις πράξεις του ως ενήλικας, με τον δικαστή να κάνει λόγο για έναν βίαιο πατέρα αλλά και οικογενειακή σεξουαλική κακοποίηση και οικογενειακά μυστικά.

Από την προανάκριση ο Πελικό είχε καταθέσει ότι όταν ήταν εννέα ετών βιάστηκε από νοσηλευτή, ενώ στα 14 του έτη ως μαθητευόμενος σε εργοτάξιο έγινε μάρτυρας σε έναν ομαδικό βιασμό μίας γυναίκας, που περιέγραψε ως ανάπηρη και ο ίδιος αναγκάστηκε να συμμετάσχει. «Ήταν πολύ βαρύ για να το αντέξω», είπε στο δικαστήριο.

Ο «μαθητής» του Ντομινίκ Πελικό

Αυτή τη φορά, Μαρεσάλ , γνωστός και ως «μαθητής» του Ντομινίκ Πελικό, κατέθεσε στο δικαστήριο και περιέγραψε τους βιασμούς και της δικής του γυναίκας, την οποία ο ίδιος νάρκωνε για να την βιάζει με μαζί με το «Τέρας της Αβινιόν».

Στη δίκη, ο Πελικό παραδέχθηκε πως είναι βιαστής, λέγοντας ότι «όπως και οι άλλοι 50 άνδρες» στη δικαστική αίθουσα, ενώ αποκάλυψε πως οι πράξεις του ήταν αποτέλεσμα «ανίας» μετά τη συνταξιοδότησή του. Ο Μαρεσάλ παραδέχθηκε ότι νάρκωσε τη σύζυγό του τουλάχιστον δώδεκα φορές μεταξύ 2015 και 2020, με τις πρώτες ύποπτες κινήσεις να εντοπίζονται μετά τη σύλληψη του Πελικό το 2020, όταν οι Αρχές ανέλυσαν ηλεκτρονικά στοιχεία από το σπίτι του.

Η γυναίκα του Μαρεσάλ ανέφερε ότι δεν είχε καμία ιδέα ότι την νάρκωναν, ενώ ο ίδιος παραδέχθηκε τα εγκλήματά του, προσθέτοντας ότι η σύζυγός του δεν τον εγκατέλειψε λόγω των παιδιών τους. Αντίθετα, η Ζιζέλ, σύζυγος του Πελικό, παραμένει στο δικαστήριο καθημερινά με την κόρη της.

Ο Μαρεσάλ, συνταξιούχος οδηγός φορτηγών και πατέρας πέντε παιδιών, προσπάθησε να αποδώσει τις πράξεις του στα τραύματα που υπέστη ως παιδί, αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον πατέρα του. Στην κατάθεσή του, ανέφερε ότι «σήμερα καταλαβαίνω πόσο φρικτό ήταν αυτό που έκανα στη γυναίκα μου», ενώ εξέφρασε τη λύπη του για τις πράξεις του.

Παρόλο που δήλωσε ότι αγαπά τη σύζυγό του, παραδέχθηκε ότι οι πράξεις του ήταν εγκληματικές και ότι αξίζει την τιμωρία του. Ανέφερε, επίσης, ότι συμμετείχε σε συνεδρίες κατά της ενδοοικογενειακής βίας, τονίζοντας πως «οι γυναίκες αξίζουν σεβασμό».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή