Ισραήλ: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις απειλές του Ιράν

«Έχουμε αντιμετωπίσει αυτή την απειλή στο παρελθόν και θα την αντιμετωπίσουμε και τώρα» σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ισραήλ: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις απειλές του Ιράν
1'

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, υποναύαρχος Ντανιέλ Χακάρι ανέφερε πριν από λίγο ότι οι ΗΠΑ ενημέρωσαν το Ισραήλ ότι το Ιράν σκοπεύει να εκτοξεύσει πυραύλους ενάντια του.

«Πριν από λίγο, οι Αμερικανοί σύμμαχοί, μας ενημέρωσαν ότι εντοπίζουν προετοιμασίες του Ιράν για επικείμενη εκτόξευση πυραύλων ενάντια στο κράτος του Ισραήλ», είπε ο Χακάρι, συμπληρώνοντας πάντως ότι μέχρις στιγμής οι IDF δεν έχουν εντοπίσει αεροπορικές απειλές κατά του Ισραήλ από το Ιράν.

"Έχουμε αντιμετωπίσει αυτή την απειλή στο παρελθόν και θα την αντιμετωπίσουμε και τώρα", είπε, ενώ κάλεσε το κοινό να συνεχίσει να ακολουθεί τις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου, σημειώνοντας ότι αυτές επικαιροποιήθηκαν νωρίτερα σήμερα».

Σύμφωνα με το CNN «οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι μια πιθανή επίθεση από το Ιράν απόψε θα ήταν παρόμοια με την επίθεση που εξαπέλυσε η Τεχεράνη τον Απρίλιο».

Υπενθυμίζεται ότι τότε το Ιράν εκτόξευσε πάνω από 300 πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αλλά το Ισραήλ, οι ΗΠΑ και οι δυτικοί και αραβικοί σύμμαχοι κατέρριψαν σχεδόν όλα τα βλήματα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή