Στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Ιράν θα στοχεύσει το Ισραήλ: «Εκτός κάδρου» πυρηνικά και πετρέλαια

Το σενάριο των χτυπημάτων σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Ιράν φαίνεται ότι προκρίνεται μετά τις διεθνείς πιέσεις στο Ισραήλ να μη χτυπήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του Ιράν

Στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Ιράν θα στοχεύσει το Ισραήλ: «Εκτός κάδρου» πυρηνικά και πετρέλαια
1'

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, το Ισραήλ δε θα επιτεθεί στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ή στις ενεργοπαραγωγικές του πηγές. Σύμφωνα με το αμερικάνικο μέσο το Ισραήλ στο πλάισιο των αντιποίνων του θα επιδιώξει να στοχεύσει τις ιρανικές στρατιωτικές βάσεις και τις βάσεις πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των θέσεων πυραύλων και μη - επανδρωμένων αεροσκαφών, για να αποτρέψει την κλιμάκωση σε μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση.

Ενώ ο πρωθυπουργός Νετανιάχου έχει προηγουμένως τονίσει τη σημασία της αντιμετώπισης των πυρηνικών δυνατοτήτων του Ιράν, πηγές αναφέρουν ότι το Ισραήλ θα δώσει τώρα προτεραιότητα στις κρίσιμες στρατιωτικές υποδομές.

Υπενθυμίζεται ότι με το Ισραήλ, να διαλαλεί ότι απάντησή του στο Ιράν είναι αναπόφευκτη πέντε ήταν τα σενάρια που ήταν υπό επεξεργασία.

Πρώτον: Χτύπημα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

Δεύτερον: Χτύπημα σε πετρελαιοπηγές και εγκαταστάσεις φυσικού αερίου.

Τρίτον: Χτύπημα σε κέντρα που συνδέονται με το ιρανικό πρόγραμμα πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Τέταρτον: Χτύπημα σε στρατιωτικές βάσεις που συμμετείχαν στην πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ.

Πέμπτον: Χτυπήματα τύπου «Χανίγια» με δολοφονίες προσωπικοτήτων στο Ιράν, με στόχευση προσώπων που συμμετείχαν στην απόφαση για την επίθεση κατά του Ισραήλ, δηλαδή από τον άμεσο κύκλο του Χαμενέι.

Προφανώς, μετά από διεθνείς πιέσεις να αποφευχθούν χτυπήματα σε πυρηνικές εγκαταστάσεις αλλά και τον φόβο για μια κλιμάκωση των συγκρούσεων σε όλο τον κόλπο εάν χτυπηθούν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις επιτεύχθηκε κάποιου είδους «συμβιβασμός» και στόχος θα είναι στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή