Χαροπαλεύει κι άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ - Γαμπρός του Νασράλα

Χεζμπολάχ: Σε κρίσιμη κατάσταση μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή 

Χαροπαλεύει κι άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ - Γαμπρός του Νασράλα
AP
2'

Το Sky News Arabia μετέδωσε ότι ο επικεφαλής της Μονάδας Συνδέσμου και Συντονισμού της Χεζμπολάχ, Βαφίκ Σάφα, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο κέντρο της Βηρυτού το βράδυ της Πέμπτης.

Επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Safa «τραυματίστηκε σοβαρά και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση».

Πρόκειται για τον γαμπρό του νεκρού ηγέτη της οργάνωσης, Νασράλα.

Δεν υπάρχει άλλη πηγή για τον ισχυρισμό αυτή τη στιγμή.

Στο μεταξύ ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι προτρέπει τα Ηνωμένα Έθνη να υιοθετήσουν ψήφισμα με το οποίο θα ζητείται «άμεση» κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της υποστηριζόμενης από το Ιράν οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα τόνισε τη δέσμευση της κυβέρνησής του να αναπτύξει τον στρατό στα σύνορα με το Ισραήλ στο πλαίσιο της παύσης των εχθροπραξιών και δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ συμφωνεί στο θέμα αυτό.

Ο Μικάτι ακόμη λέει ότι η κυβέρνησή του δεσμεύεται για «την πλήρη εφαρμογή της απόφασης 1701», η οποία απαιτεί ο λιβανικός στρατός και οι ειρηνευτικές δυνάμεις να είναι οι μόνες ένοπλες δυνάμεις που αναπτύσσονται στα νότια της χώρας.

Ο Λίβανος έχει δεσμευτεί για «την ανάπτυξη του στρατού στο νότο και την ενίσχυση της παρουσίας του κατά μήκος των συνόρων», λέει.

«Η Χεζμπολάχ είναι σύμφωνη σε αυτό το θέμα», προσθέτει.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή