Αυτή η γυναίκα έχει την ασθένεια των «βρικολάκων» - Αυτό το τρόφιμο μπορεί να τη σκοτώσει

Έχει την ίδια ασθένεια με τον Κόμη Δράκουλα 

Αυτή η γυναίκα έχει την ασθένεια των «βρικολάκων» - Αυτό το τρόφιμο μπορεί να τη σκοτώσει
2'

Μια γυναίκα από τις ΗΠΑ πάσχει από μια σπάνια ασθένεια γνωστή και ως ασθένεια των «βρικολάκων» καθώς έχει αλλεργία στο σκόρδο. Μάλιστα, μόλις μια μπουκιά από φαγητό που περιέχει σκόρδο της προκαλεί φοβερό πόνο και μπορεί να πεθάνει.

Η 32χρονη Phoenix Nightingale πάσχει από την λεγόμενη «οξεία διαλείπουσα πορφυρία», μια σπάνια μεταβολική διαταραχή η οποία προκαλεί συμπτώματα όπως ημικρανίες, πόνο, δυσκοιλιότητα και εμετό για πολλές μέρες.

Σε τι άλλο έχει αλλεργία

Η 32χρονη έχει ακόμη αλλεργία στο θείο το οποίο βρίσκεται σε μεγάλη ποσότητα στο σκόρδο και θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε μια «θανατηφόρα κρίση» αν το καταναλώσει.

«Οι άνθρωποι την αποκαλούν ασθένεια των βαμπίρ», αναφέρει η ίδια στο Jam Press.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Κόμης Δράκουλας έπασχε από την διαταραχή αυτή, από την οποία προέρχεται και ο μύθος πως οι βρικόλακες μισούν το σκόρδο.

Η Phoenix που είναι και μητέρα δύο παιδιών είναι αναγκασμένη να αποφεύγει κάθε τροφή που περιέχει θείο, καθώς η κατανάλωσή του σε «μεγάλες ποσότητες ή για παρατεταμένο χρονικό διάστημα θα μπορούσε να αποβεί μοιραία».

Αποφεύγω πολλά τρόφιμα

«Είμαι πολύ προσεκτική με το τι βάζω στο σώμα μου. Αποφεύγω πολλά τρόφιμα. Επιμένω στα τρόφιμα που ξέρω ότι είναι ασφαλή», σημειώνει η 32χρονη.

Όπως λέει επίσης «δεν έχω φάει σκόρδο από τότε που διαγνώστηκα. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φάω σκορδόψωμο. Θα μπορούσε να μου προκαλέσει κρίση».

Η ίδια δήλωσε πως έχει βιώσει πάνω από 480 κρίσεις κατά την διάρκεια της ζωής της.

«Ο πόνος είναι αφόρητος»

Η ίδια δήλωσε πως ο πόνος δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε με συνταγογραφούμενα φάρμακα, λέγοντας πως είναι χειρότερος και από τοκετό. «Είχα μια κρίση όπου δεν πήγα στο νοσοκομείο και κράτησε 40 ώρες. Ήταν ασταμάτητος εμετός, έχανα τις αισθήσεις μου, ούρλιαζα και έκλαιγα», είπε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή