Μέση Ανατολή: Σχέδιο επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν πριν τις 5 Νοεμβρίου

Δίνοντας τέλος σε όσα διακινούνται ότι το Ισραήλ αναμένει το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών

Μέση Ανατολή: Σχέδιο επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν πριν τις 5 Νοεμβρίου
AP
2'

Ανατροπή στο σενάριο για τον χρόνο επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν.

Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως το Ισραήλ θα επιτεθεί στο Ιράν πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου, δίνοντας τέλος στη φημολογία πως οι Ισραηλινοί βρίσκονται σε αναμονή για το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης.

Το χρονοδιάγραμμα και οι παράμετροι των αντιποίνων του Ισραήλ εναντίον του Ιράν έχουν αποτελέσει αντικείμενο έντονων συζητήσεων εντός της κυβέρνησης του Ισραήλ και δεν σχετίζονται άμεσα με το χρονοδιάγραμμα των αμερικανικών εκλογών, ανέφεραν oi πηγές.

Ωστόσο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου - που περιγράφεται από ανώτερους αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ ως βαθιά εναρμονισμένος με την αμερικανική πολιτική - φαίνεται εξαιρετικά ευαίσθητος σε οποιεσδήποτε πιθανές πολιτικές επιπτώσεις των ενεργειών του Ισραήλ στις ΗΠΑ, όπως ανέφεραν.

Η αυξανόμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή έχει αναδειχθεί ως επίμονο ζήτημα στις αμερικανικές εκλογές. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, αντιμετωπίζει πιέσεις από Δημοκρατικούς για τον χειρισμό της κατάστασης. Εν τω μεταξύ, οι Ρεπουμπλικάνοι - συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ - έχουν κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι παραπαίει την κρίση και στέλνει τον κόσμο στο χάος.

Φρουροί της Επανάστασης: Μυστικά όπλα ισχυρότερα από τα πυρηνικά

Την ίδια ώρα, τρομακτική είναι η δήλωση αξιωματούχου των Φρουρών της Επανάστασης.

Ο ταξίαρχος Ebrahim Rostami, πρώην γραμματέας της Επιτροπής Ανάπτυξης υποστήριξε πως το Ιράν έχει μυστικά όπλα που είναι πιο ισχυρά από τα πυρηνικά όπλα.

«Έχουμε όπλα που είναι πολύ ανώτερα από τα πυρηνικά όπλα», δήλωσε ο στρατηγός στα ιρανικά μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη, σχολιάζοντας τις εκκλήσεις στη χώρα να επανεξετάσει το μη πυρηνικό στρατιωτικό δόγμα εν μέσω ισραηλινών απειλών για επίθεση στο Ιράν. Ο στρατιωτικός διοικητής σημείωσε ότι οι πληροφορίες σχετικά με αυτά τα όπλα είναι από τις «άκρως απόρρητες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή