Νεκρός ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ - Ενημερώθηκε το συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ

Τα ισραηλινά στρατεύματα άνοιξαν πυρ εναντίον μιας ομάδας τρομοκρατών στο ισόγειο ενός κτιρίου. Όταν στη συνέχεια μπήκαν στο κτίριο, συνειδητοποίησαν ότι ένας από τους νεκρούς τρομοκράτες «έμοιαζε πολύ» με τον Σινουάρ, αναφέρουν ισραηλινά μέσα

Νεκρός ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ - Ενημερώθηκε το συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ
Associated Press
4'

Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας έχουν ενημερωθεί ότι ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ είναι πολύ πιθανό να είναι νεκρός, τόνισαν ισραηλινοί αξιωματούχοι.

Δύο από τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς του Ισραήλ, το Kan και το Κανάλι 12, επικαλούνται επίσης ισραηλινούς αξιωματούχους που λένε ότι ο Sinwar είναι νεκρός.

Σύμφωνα με το ισραηλινό Κανάλι 12 το εν λόγω περιστατικό έλαβε χώρα χθες, ενώ τα στρατεύματα των IDF που επιχειρούσαν στην περιοχή δεν γνώριζαν ότι ο ηγέτης της Χαμάς Yahya Sinwar βρισκόταν εκεί.

Τα στρατεύματα εντόπισαν αρκετούς μαχητές να εισέρχονται σε ένα κτίριο και διατάχθηκε πλήγμα εναντίον του, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει. Μόνο όταν έφτασαν οι Ισραηλινοί στρατιώτες για να επιθεωρήσουν τις ζημιές συνειδητοποίησαν ότι ένας από τους τρομοκράτες που σκοτώθηκαν έμοιαζε έντονα με τον Σινουάρ.

Οι IDF εξακολουθούν να αξιολογούν αν το πτώμα ήταν όντως ο Σινουάρ, αλλά το Κανάλι 12 αναφέρει ότι δεν έχει ακόμη μεταφερθεί στο Ισραήλ, επειδή η περιοχή όπου βρέθηκε είναι βαριά παγιδευμένη με εκρηκτικά. Το πτώμα είχε ένα στρατιωτικό γιλέκο που έφερε χειροβομβίδες.

Κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνουν αρχικές εξετάσεις DNA.

Οι Ισραηλινές ένοπλες Δυνάμεις δήλωσαν πριν από λίγο ότι αξιολογούν αν ένας από τους τρεις τρομοκράτες που σκοτώθηκαν πρόσφατα από τις δυνάμεις τους στη Γάζα ήταν ο Σινουάρ, προσθέτοντας ότι δεν βρέθηκαν όμηροι στο κτίριο όπου σκοτώθηκε το τρίο.

Σύμφωνα με το ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι 12 «τα ισραηλινά στρατεύματα άνοιξαν πυρ εναντίον μιας ομάδας τρομοκρατών στο ισόγειο ενός κτιρίου. Όταν στη συνέχεια μπήκαν στο κτίριο, συνειδητοποίησαν ότι ένας από τους νεκρούς τρομοκράτες "έμοιαζε πολύ" με τον Σινουάρ.

462545796_1904802039923249_1504426083870283875_n.jpg

Το τηλεοπτικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι αναμένεται ότι η οριστική ταυτοποίηση θα πάρει μερικές ώρες. Λέει ότι τα τρία πτώματα έχουν μεταφερθεί για εξέταση DNA.

Πάντως από πλευράς του Ισραηλινού στρατού σημειώνεται πώς «δεν υπήρχαν όμηροι στην περιοχή όπου σκοτώθηκαν οι τρεις τρομοκράτες. Υπήρχαν αναφορές ότι ο Σινουάρ κρυβόταν ανάμεσα σε ομήρους, χρησιμοποιώντας τους ως ανθρώπινες ασπίδες».

Η ανακοίνωση του Ισραηλινού στρατού ήλθε μετά από πληθώρα σχετικών αναρτήσεων στο Χ που ήθελαν τον ηγέτη της Χαμάς να είναι νεκρός.

Υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Τζο Μπάιντεν, έχουν ενημερωθεί από Ισραηλινούς αξιωματούχους ότι ο Γιαχία Σινουάρ, ο ηγέτης της Χαμάς, πιθανότατα εξουδετερώθηκε από ένα χτύπημα σήμερα το πρωί στη Λωρίδα της Γάζας- με δοκιμές DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων σε εξέλιξη για να προσδιοριστεί η ταυτότητα ενός πτώματος στο σημείο του χτυπήματος.

Σχετική ανάρτηση έκανε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκάλαντ, ο οποίος αναφέρει πώς «Θα φτάσουμε σε κάθε τρομοκράτη - και θα τον εξοντώσουμε».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή