Φετουλάχ Γκιουλέν: Το απόρθητο φρούριό του στην Πενσιλβάνια

Πώς ζούσε ο Φετουλάχ Γκιουλέν μέσα σε ένα κτήμα 25 στρεμμάτων απομονωμένος - Φωτογραφίες του σπιτιού σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του σε δημοσιογράφους

Φετουλάχ Γκιουλέν: Το απόρθητο φρούριό του στην Πενσιλβάνια

Εξωτερική άποψη του κτηρίου όπου ζούσε ο Γκιουλέν

AP
1'

Αυτοεξόριστος στην Πενσυλβάνια ζούσε ο Φετουλάχ Γκιουλέν, μέχρι τη στιγμή του θανάτου του. Γνωρίζοντας πως η Άγκυρα τον έχει στο κατόπι, ζητώντας επανειλημμένως την έκδοσή του από τις ΗΠΑ, ο Τούρκος κληρικός, οχυρώθηκε σε μία απομονωμένη περιοχής της Πενσιλβάνια, μετατρέποντας την κατοικία του σε φρούριο.

Στο απομονωμένο συγκρότημα στο Πόκονος, σε μια έκταση 25 στρεμμάτων σε ένα πρώην τουρκοαμερικανικό θερινό στρατόπεδο, υπάρχουν πολλά μεγάλα σπίτια, ένας κήπος, μια λίμνη, γήπεδο ποδοσφαίρου και γήπεδο βόλεϊ.

Muslim Cleric

H είσοδος του σπιτιού

Το κεντρικό σπίτι, ή το κοινοτικό κέντρο, περιλαμβάνει το τζαμί του συγκροτήματος, ένα σαλόνι τουρκικού στιλ επιπλωμένο με καναπέδες, ποίηση Σούφι και μια καρέκλα μασάζ, και το εφεδρικό ιδιωτικό διαμέρισμα του Γκιουλέν, το οποίο περιλαμβάνει κρεβάτι, γραφείο και διάδρομο.

Στο σαλόνι, σύμφωνα με περιγραφές δύο Αμερικανών δημοσιογράφων, στους οποίους παραχώρησε πριν από χρόνια συνέντευξη, υπάρχουν βελούδινοι μπεζ καναπέδες κάτω από έργα αραβικής καλλιγραφίας με κορνίζα.

Στον τοίχο υπήρχε μια εικόνα με κορνίζα με τις λέξεις "muhabet dugam" -Τουρκικά σημαίνει "συνέχιση της αγάπης" - γραμμένες σε αραβική γραφή.

Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό του σπιτιού

Εκατοντάδες Τούρκοι τον επισκέπτονταν κάθε χρόνο. Κάποιοι έμεναν για λίγο και κάποιοι για χρόνια, συνήθως υποψήφιοι διδάκτορες ή μελλοντικοί θεολόγο.

Η διαμονή τους καλύπτονταν εξ ολοκλήρου από «φίλους και επιχειρηματίες».

Στο Poconos, παρά τις φήμες για την περιουσία του Γκιουλέν, ο πλούτος χαρακτηρίζεται διακριτικός.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή