Επεισόδια στην «πρεσβεία» της Τουρκίας στα κατεχόμενα
Σε συμπλοκή με τη λεγόμενη αστυνομία εξελίχθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας τ/κ συντεχνιών στα κατεχόμενα, μπροστά από το κτίριο της τουρκικής «πρεσβείας».
Σύμφωνα με την Κίπρις, οι συντεχνίες Τ/κ δασκάλων (KTΟS), Τ/κ καθηγητών "μέσης εκπαίδευσης» (KTOEΟS), προσωπικού του "πανεπιστημίου Ανατολικής Μεσογείου» (DAG-SEN), υποστήριξης και ένωσης του "πανεπιστημίου Ανατολικής Μεσογείου» (DAU BİR-SEN) και εργαζομένων στο "δημόσιο» (CAG-SEN), πραγματοποίησαν χθες εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από την «πρεσβεία» της Τουρκίας στα κατεχόμενα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη σύλληψη 71 συνολικά μελών (συμπεριλαμβανομένων των προέδρων) των συντεχνιών KESK και EGİTİM-SEN στην Τουρκία.
Τα επεισόδια εκδηλώθηκαν όταν μέλη των συντεχνιών επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό και να τοποθετήσουν μαύρο στεφάνι στην είσοδο της «πρεσβείας». Οι πρόεδροι της KTOEOS και KTOS, Ταχίρ Γκιοκτσεμπέλ και Γκιουβέν Βάρογλου αντίστοιχα, καθώς και ο ΓΓ. της KTOS, Σενέρ Ελτζίλ στις ομιλίες τους επέκριναν τις πρακτικές της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΚΔΑ) στην Τουρκία και της "κυβέρνησης" του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) στα κατεχόμενα.
Η εκδήλωση έληξε με τους συμμετέχοντες να αποχωρούν φωνάζοντας συνθήματα όπως «Το ΚΕΕ συνεργάτης του φασιστικού ΚΔΑ» και «Ανάθεμα στο φασισμό του ΚΔΑ».
Στο μεταξύ, η Κίπρις γράφει επίσης ότι η τ/κ συντεχνία εργαζομένων στην "αρχή τηλεπικοινωνιών» (ΤΕL-SEN), πραγματοποίησε χθες το πρωί εκδήλωση διαμαρτυρίας απέναντι από το κτίριο της λεγόμενης βουλής, διαμαρτυρόμενη για την υποβολή στη «βουλή» εκ μέρους του «υπουργείου συγκοινωνιών και μεταφορών» του «περί κρατικών περιουσιών τροποποιητικού νόμου», ο οποίος αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις οργανισμών, χωρίς να κληθεί στη συνεδρία της «επιτροπής νομικών» η εν λόγω συντεχνία.
Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της συντεχνίας Ταμάι Σοϊσάν είπε ότι έγινε συνάντηση με τον «πρόεδρο» της «βουλής», στον οποίο υπέβαλαν γραπτώς τις προτάσεις και εισηγήσεις τους και επέκρινε την μη πρόσκληση της «συντεχνίας» για διάλογο, χαρακτηρίζοντας την διαδικασία που ακολουθήθηκε μη δημοκρατική.
SigmaLive