Στο εδώλιο ο «εκδικητής» των σκίτσων του Μωάμεθ

Ξεκίνησε η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του Δανού γελοιογράφου, ο οποίος φιλοτέχνησε τα «βλάσφημα» σκίτσα...

1'

Ξεκίνησε η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του Δανού γελοιογράφου, ο οποίος φιλοτέχνησε τα «βλάσφημα» σκίτσα του Μωάμεθ.

Ένας 29χρονος Σομαλός κατηγορείται για την εισβολή στην κατοικία του Κουρτ Βέστεργκαρντ τη νύχτα της 10ης Ιανουαρίου 2010. Ο ύποπτος ήταν οπλισμένος με ένα τσεκούρι και ένα μαχαίρι, φωνάζοντας πως ήθελε να σκοτώσει τον γελοιογράφο.Ο 75χρονος Βέστεργκαρντ κατόρθωσε να ξεφύγει σώος και αβλαβής, προλαβαίνοντας να κλειστεί στο μπάνιο και ο δράστης συνελήφθη από την αστυνομία, η οποία χρειάστηκε να τον τραυματίσει δύο φορές, για να τον ακινητοποιήσει.

Η συνεδρίαση του πρωτοδικείου μεταφέρθηκε στην έδρα του Εφετείου εξαιτίας της μεγάλης προβολής που έχει δοθεί στη διαδικασία, η οποία διεξάγεται εν μέσω αυστηρών και πρωτοφανών για τα δεδομένα της χώρας, μέτρων προφύλαξης, με ειδικά σκυλιά και μηχανήματα εντοπισμού μετάλλων.

Ο Σομαλός, που αρνείται τα γεγονότα, αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Τον βαρύνουν κατηγορίες για απόπειρα διάπραξης τρομοκρατικής ενέργειας και απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς και επίθεσης κατά αστυνομικού και παράνομη κατοχή όπλων.

Η ακροαματική διαδικασία προβλέπεται πως θα διαρκέσει εννέα ημέρες και η απόφαση αναμένεται την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή