Εκτός αποστολής ο επικεφαλής αστροναύτης του Discovery

Ένα ατύχημα με το ποδήλατο, θα στοιχίσει από τον επικεφαλής αστροναύτη της αποστολής του Discovery...

1'

Ένα ατύχημα με το ποδήλατο, θα στοιχίσει από τον επικεφαλής αστροναύτη της αποστολής του Discovery, Τιμ Κόπρα, τη συμμετοχή του σε ένα ακόμη διαστημικό «περίπατο» τον προσεχή Φεβρουάριο.

Η αμερικανική διαστημική εταιρεία NASA στη θέση του τοποθέτησε τον Στιβ Μπάουεν, με εμπειρία δύο προηγούμενων αποστολών, η τελευταία εξ αυτών τον περασμένο Μάιο. Η αλλαγή δεν αναμένεται να επηρεάσει την προγραμματισμένη για τις 24 Φεβρουαρίου εκτόξευση του Discovery, για τη μεταφορά φορτίων προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

«Προφανώς είναι μία μεγάλη απογοήτευση για τον Τιμ να μη είναι διαθέσιμος για την επικείμενη εκτόξευση, αλλά κατανοεί κάλλιστα πως οφείλει να είναι έτοιμος να πετάξει», τόνισε η επικεφαλής των αστροναυτών Πέγκι Γουΐτσον, σε τηλεφωνική της συνέντευξη με τους δημοσιογράφους.
Σε περίπτωση που υπάρξει καθυστέρηση στην προγραμματισμένη εκτόξευση, η επόμενη ευκαιρία είναι τον Απρίλιο και τότε υπάρχει πιθανότητα ο Κόπρα να συμμετάσχει στο πλήρωμα, τόνισε η Γουΐτσον.

Η αποστολή του Discovery βρίσκεται εν αναμονή από τον περασμένο Νοέμβριο, εξαιτίας επιδιορθώσεων που πρέπει να πραγματοποιηθούν στη δεξαμενή καυσίμων του. Η αποστολή αποτελεί μία από τις τελευταίες πτήσεις των διαστημικών λεωφορείων, τα οποία αποσύρονται φέτος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή