Πούτιν: Η αντιπολίτευση υπηρετεί ξένα συμφέροντα

Τη χρηματοδότηση της αντιπολίτευσης από το εξωτερικό κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, δίνοντας παράλληλα την υπόσχεση ότι θα βάλει στην «οφ-σοροποίηση» της ρωσικής οικονομίας.

Πούτιν: Η αντιπολίτευση υπηρετεί ξένα συμφέροντα
1'

«Όποιος παίρνει χρήματα από το εξωτερικό και υπηρετεί ξένα συμφέροντα δεν μπορεί να διαδραματίζει ένα πολιτικό ρόλο στη Ρωσία», είπε ο Πούτιν κατά την ετήσια ομιλία του προς το έθνος.

Ο Πούτιν υπογράμμισε πως «η ρωσική δημοκρατία είναι η εξουσία του ρωσικού λαού, με τις δικές του παραδόσεις, δεν είναι η εφαρμογή προδιαγραφών που προσπαθούν να μας επιβάλουν από το εξωτερικό». Ο Ρώσος πρόεδρος υπαινίχθηκε με αυτό τον τρόπο τις επικρίσεις που έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες στους κόλπους της ΕΕ και των ΗΠΑ μετά τη διεξαγωγή των αμφιλεγόμενων εκλογών στη Ρωσία και τον πολλαπλασιασμό των συλλήψεων και καταδικών αντιπολιτευομένων.

Το Κρεμλίνο έχει κατηγορήσει επανειλημμένα την αντιπολίτευση, η οποία κατέβασε χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους μέσα στη χρονιά, πως χρηματοδοτείται από το εξωτερικό.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ρωσίας απαίτησε τα συμβόλαια που συνάπτονται από τις μεγάλες ρωσικές επιχειρήσεις να διέπονται από τους νόμους της χώρας, για να βάλει τέλος σε αυτό που αποκάλεσε «οφσοροποίηση» της οικονομίας, αναφερόμενος στις υπεράκτιες (offshore) εταιρίες.

Διαβάστε επίσης:

Οι Βρετανοί πιστεύουν στους Τζεντάι και το Heavy Metal!

Η νοσοκόμα της Κέιτ είχε αφήσει σημείωμα αυτοκτονίας

12/12/12: Τι κρύβει η σημερινή ημερομηνία

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή