Οι Ινδοί καλωσόρισαν την άνοιξη! (pics)

Tο ινδουιστικό φεστιβάλ Lathmar Holi Festival ξεκίνησε χθες, μέσα σε ένα μωσαϊκό χρωμάτων, καλωσορίζοντας τους χιλιάδες πιστούς που ταξίδεψαν από κάθε γωνιά της Ινδίας -και όχι μόνο- στα μικρά χωριά Nandgaon και Barsana, στη βόρεια ινδική επαρχία του Uttar Pradesh, προκειμένου να πετάξουν… κιλά χρωματιστής σκόνης ο ένας στον άλλον.

Οι Ινδοί καλωσόρισαν την άνοιξη! (pics)
1'

Το Lathmar Holi Festival αποτελεί προάγγελο του μεγάλο εθνικού φεστιβάλ Holi της Ινδίας, γνωστό και ως το Φεστιβάλ των Χρωμάτων.

Σύμφωνα με τον θρύλο, ο λόρδος Krishna επισκέφθηκε τη σύντροφο και παιδική του φίλη, Radha, στο χωριό Nandgaon στις 21 Μαρτίου, και άρχισε να πειράζει αυτήν και τις φίλες της, πετώντας τους χώμα, με εκείνες να του ανταποδίδουν τα πειράγματα, αρχίζοντας να τον κυνηγούν με ξύλα.

Έτσι, το έθιμο διατηρείται σήμερα, με τους άντρες να ντύνονται με παραδοσιακά φορέματα, όπως ο Krishna, και τις γυναίκες να παίζουν τον ρόλο των φίλων της Radha.

Οι άντρες τραγουδούν προκλητικά τραγούδια, έτσι ώστε να λάβουν την προσοχή τους, και ύστερα τους πετούν χρωματιστές σκόνες, με εκείνες να ανταποδίδουν, χτυπώντας τους -ελαφρά- με ξύλα μπαμπού στο κεφάλι.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή