Μαθητές μειονοτικού λυκείου αιμοδότησαν για τον συνάνθρωπο

Περί τις 40 φιάλες αίματος κατάφεραν να συγκεντρώσουν οι νοσηλευτές του τμήματος αιμοδοσίας Κομοτηνής από το μειονοτικό γυμνάσιο λύκειο της πόλης μας. Εκεί στάθμευσε η κινητική ιατρική μονάδα «Η αγάπη πάει παντού» προκειμένου όσοι ενήλικοι μαθητές της Γ’ λυκείου και, καθηγητές επιθυμούν να αιμοδοτήσουν.

Μαθητές μειονοτικού λυκείου αιμοδότησαν για τον συνάνθρωπο
1'

Η εθελοντική δράση εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια το σχολείο με το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Ροδόπης. Εκεί μάλιστα βρέθηκε και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου και διευθυντής Αναισθησιολογίας στο Σισμανόγλειο Μπουλέντ Κιαμήλογλου. «Είναι η τρίτη στη σειρά αιμοδοσία που διοργανώνεται από τους μαθητές του μειονοτικού σχολείου. Υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον από τους μαθητές.

Έγινε μία ομιλία αρχικά σε όλους τους μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου για την εθελοντική αιμοδοσία, για τα οφέλη της αιμοδοσίας», είπε ο κ. Κιαμήλογλου σημειώνοντας ότι ακόμα και μαθητές ηλικίας 16 και 17 ετών ενδιαφέρθηκαν να δώσουν αίμα ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση γι΄αυτό είναι να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Έτσι οι υπεύθυνοι της κινητής μονάδας αρκέστηκαν στους ενήλικες μαθητές αλλά και τους καθηγητές που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να ενημερωθούν και έπειτα να προσφέρουν αίμα.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Σε μία προσπάθεια ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών να δημιουργήσει τη νέα στρατιά των εθελοντών, πραγματοποιεί δράσεις ενημέρωσης στα σχολεία όπου οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να μάθουν για το ρόλο του αιμοδότη στην κοινωνία, αλλά και τα τεράστια οφέλη που προσφέρει στον ίδιο τον εθελοντή αιμοδότη η πράξη αυτή. «Είχαμε ξεκινήσει από τους μαθητές των δημοτικών σχολείων, ενημερωτικά σεμινάρια και πηγαίναμε και μιλούσαμε για τις εθελοντικές αιμοδοσίες.

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή