Νέα διαδήλωση κατά της Άγκυρας ετοιμάζουν οι Τουρκοκύπριοι

Μέχρι τις Βρυξέλλες σκέφτονται οι Τουρκοκύπριοι να μεταφέρουν τις κινητοποιήσεις τους, προκειμένου να αναγκάσουν την Τουρκία να ακούσει...
1'

Μέχρι τις Βρυξέλλες σκέφτονται οι Τουρκοκύπριοι να μεταφέρουν τις κινητοποιήσεις τους, προκειμένου να αναγκάσουν την Τουρκία να ακούσει τα αιτήματα τους, ανάμεσα στα οποία είναι και η ορσιτική λύση στο Κυπριακό.

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο γενικός γραμματέας της Συντεχνίας των Τουρκοκυπρίων Δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ, ανέφερε ότι τα τουρκοκυπριακά συνδικάτα έχουν ήδη αποφασίσει να πραγματοποιήσουν περί τα τέλη Μαρτίου, εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πρόσθεσε ότι στόχος τους είναι να συναντηθούν με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να τους ενημερώσουν για τη Κύπρο και να τους τονίσουν ότι θέλουν μια επανενωμένη ομοσπονδιακή Κύπρο.

Σχολιάζοντας τη δήλωση Μπαγίς, ότι ουδείς μπορεί να διαχωρίσει την Τουρκία από τη Βόρεια Κύπρο και ότι αυτοί, που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο εκφράζοντας συνθήματα κατά της Τουρκίας ήταν μία μικρή μειοψηφία, ο κύριος Ελτζίλ επεσήμανε ότι πάντοτε οι κυβερνώντες στην Τουρκία, έβλεπαν τους Τουρκοκυπρίους ως μειοψηφία.

Τόνισε ότι η Τουρκία θα αναγκασθεί αργά ή γρήγορα να αντιληφθεί τα μηνύματα που στάλθηκαν στο συλλαλητήριο, γιατί, όπως είπε, οι Τουρκοκύπριοι είναι αποφασισμένοι.

Πηγή: newsocde.gr