Σκοπιανός πρέσβης: «Η κομματική ισχύς δημιουργεί φόβο στον πληθυσμό»

Στα Σκόπια κατά τη διάρκεια του έτους, υπήρξαν αρκετά βίαια επεισόδια. Ο πολιτικός διάλογος μεταξύ των κομμάτων- εφ’ όσον υπάρχει- γίνεται ολοένα και πιο επιθετικός», αναφέρει ο πρώην πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Σκόπια, Έρβαν Φουέρε σε άρθρο του με τίτλο «Σκόπια, μια χώρα σε κρίση», που δημοσιεύεται από το Κέντρο Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής στις Βρυξέλλες, όπως σημειώνει η αλβανική «Νόβα».

Σκοπιανός πρέσβης: «Η κομματική ισχύς δημιουργεί φόβο στον πληθυσμό»
1'

Επιπλέον, επισημαίνει πως «Το σκοπιανό κράτος έχει τεράστια προβλήματα. Υπάρχει ένα κλίμα βαθιάς δυσπιστίας, μεταξύ όλων των κομμάτων και μεταξύ των κύριων εθνοτικών κοινοτήτων.

Αυτές οι εντάσεις αυξάνουν το κλίμα φόβου στο γενικό πληθυσμό που επιτείνεται με τον ασφυκτικό μηχανισμό ελέγχου που έχει δημιουργήσει το κύριο κόμμα της κυβέρνησης, το οποίο κυβερνά από τον Ιούλιο του 2006»

Ο αρθρογράφος τονίζει επίσης πως «Αυτός ο ασφυκτικός έλεγχος δεν περιλαμβάνει τους βασικούς κρατικούς φορείς, όπως το δικαστικό σώμα και τη δημόσια διοίκηση, αλλά επεκτείνεται σε έλεγχο της εκλογικής διαδικασίας και πάνω από όλα, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Επικρίσεις προς την κυβέρνηση δεν γίνονται ανεκτές. Εκείνοι που τολμούν να μιλήσουν, στιγματίζονται ως «μη πατριώτες» και «εχθροί του κράτους».

--

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή