Συρία: Αγνοείται το τηλεοπτικό συνεργείο του Sky News Arabia

Το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News Arabia, που έχει έδρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανακοίνωσε ότι αγνοείται η τύχη τριμελούς συνεργείου του και πιο συγκεκριμένα, ενός δημοσιογράφου, ενός εικονολήπτη και του σύρου οδηγού τους, από την Τρίτη στην περιοχή του Χαλεπίου στη βόρεια Συρία.

Συρία: Αγνοείται το τηλεοπτικό συνεργείο του Sky News Arabia
1'

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, το τηλεοπτικό δίκτυο διευκρινίζει ότι έχασε την επαφή από το πρωί της Τρίτης με τον δημοσιογράφο του Ισάκ Μοκτάρ, από τη Μαυριτανία, τον λιβανέζο εικονολήπτη του Σαμίρ Κασάμπ και τον σύριο οδηγό τους ενώ έκαναν ρεπορτάζ κοντά στο Χαλέπι.

«Τα μέλη της ομάδας έκαναν δημοσιογραφική κάλυψη αντικειμενική, επαγγελματική και αμερόληπτη και η αποστολή τους στη Συρία είναι σε μεγάλο βαθμό επικεντρωμένη στην κάλυψη των ανθρωπιστικών πλευρών της κατάστασης», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Sky News Arabia, Ναρτ Μπουράν.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες ότι δύο ακόμη γάλλοι δημοσιογράφοι κρατούνται όμηροι στη Συρία, αυξάνοντας σε τέσσερις τον αριθμό των γάλλων δημοσιογράφων που κρατούνται όμηροι στη Συρία.

Η Συρία είναι η πιο επικίνδυνη περιοχή στον κόσμο για δημοσιογράφους, με την Επιτροπή για την προστασία των Δημοσιογράφων να τονίζει ότι τουλάχιστον 39 σκοτώθηκαν και 21 απήχθησαν το 2012 και από τις δύο πλευρές της εμπόλεμης ζώνης, τους αντάρτες και τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Οι περισσότεροι απαχθέντες δημοσιογράφοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά αρκετοί εξακολουθούν να φέρονται ως αγνοούμενοι.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή