ΟΟΣΑ: Ορατά τα αποτελέσματα των μέτρων στην Ισπανία

Την εκτίμηση ότι έχουν αρχίσει να γίνονται ορατά τα αποτελέσματα των μέτρων κατά της ύφεσης που έλαβε η Μαδρίτη εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Άνχελ Γκουρία, σχολιάζοντας την είδηση ότι στην Ισπανία καταγράφηκε οικονομική ανάπτυξη 0,1% το τρίτο τρίμηνο.

ΟΟΣΑ: Ορατά τα αποτελέσματα των μέτρων στην Ισπανία
1'

«Βιώσαμε μια πολύ δύσκολη περίοδο, πολύ περίπλοκη, από κοινωνικής κι επίσης από πολιτικής άποψης. Αλλά αρχίζουμε να βλέπουμε αποτελέσματα», δήλωσε ο Γκουρία κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Σαντιάγο, όπου παρουσίασε μια έκθεση σχετικά με την οικονομία της Χιλής.

Η κεντρική τράπεζα της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η οικονομία της χώρας κατέγραψε ανάπτυξη 0,1% το τρίτο τρίμηνο έπειτα από εννέα συναπτά τρίμηνα συρρίκνωσης, καθώς είχε πληγεί σφοδρά από την έκρηξη της φούσκας των ακινήτων.

Σύμφωνα με τον Γκουρία, η Ισπανία άρχισε να αναπτύσσεται χάρη στην αύξηση των εξαγωγών, αλλά και διότι είναι πιο ανταγωνιστική σε σχέση με την Ευρώπη, αλλά και επειδή προχώρησε σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ιδίως όσον αφορά το κόστος εργασίας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή