Ντάισελμπλουμ: η Ελλάδα να τηρήσεις τις δεσμεύσεις της

Την ανάγκη να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η αξιολόγηση της τρόικας, υπογράμμισε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερουν Ντάισελμπλουμ, λίγο μετά τη λήξη του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Ντάισελμπλουμ: η Ελλάδα να τηρήσεις τις δεσμεύσεις της
1'

«Το Eurogroup υπογράμμισε και πάλι την ανάγκη οι ελληνικές αρχές να συνεργαστούν, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις τις οποίες υπέγραψε στο τρέχον πρόγραμμα.

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο, αλλά υπάρχουν κάποια «εκκρεμή ζητήματα» τα οποία θα πρέπει να λυθούν για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας.

Συνέχισε λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες τόσο στη δημοσιονομική προσαρμογή, όσο και στην οικονομική μεταρρύθμιση και πως το 2014 προβλέπεται επιστροφή της ανάπτυξης. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι για να ενισχυθεί η αναμενόμενη ανάπτυξη το 2014 η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και να εφαρμόσει αποφασιστικά το πρόγραμμα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή