‘Ένταση στη Σικελία

Βορειοαφρικανοί μετανάστες, διαμαρτυρήθηκαν έντονα σήμερα στο νησί Λαμπεντούζα της Ιταλίας, για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσής τους...

1'

Βορειοαφρικανοί μετανάστες, διαμαρτυρήθηκαν έντονα σήμερα στο νησί Λαμπεντούζα της Ιταλίας, για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσής τους.
Περίπου 5.500 λαθρομετανάστες φιλοξενούνται εκεί, ωστόσο από σήμερα ξεκίνησαν τα προβλήματα, καθώς προσπάθησαν να πάρουν υπό την εποπτεία τους τον έλεγχο των τροφίμων και του νερού που τους μοιράζεται.

Οι μετανάστες στην Ιταλία, από τη Βόρεια Αφρική καταφθάνουν κατά κύμματα, με τις αρχές της γειτονικής μας χώρας να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν πλέον στη φιλοξενία τους.

Οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί πως το πόσιμο νερό έχει αρχίσει να τελειώνει, τόσο για τους κατοίκους της περιοχής, όσο και για τους μετανάστες που ζουν εκεί.

Η πολιτική ηγεσία της χώρας, κάνει προσπάθεια να περιορίσει το μεταναστευτικό κύμα, το οποίο προέρχεται κυρίως από την Τυνησία. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε από την κυβέρνηση της Τυνησίας να περιορίσει όσο είναι δυνατόν την ..ορδή των μεταναστών που καταφθάνουν στο νησί της Σικελίας, με την κυβέρνηση της Τυνησίας, να απαντά θετικά στο αίτημα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή