Ικανοποιημένη η συριακή αντιπολίτευση επειδή διαπραγματεύτηκε ο Άσαντ

Ο εκπρόσωπος της αντιπροσωπείας της συριακής αντιπολίτευσης που παίρνει μέρος στη σύνοδο Γενεύη 2, ο Λουάι Σάφι, εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή του που το συριακό καθεστώς «αναγκάστηκε να διαπραγματευτεί» μετά τις μάχες που έδωσαν οι εξεγερμένοι.

Ικανοποιημένη η συριακή αντιπολίτευση επειδή διαπραγματεύτηκε ο Άσαντ
1'

«Σήμερα το καθεστώς αναγκάστηκε να διαπραγματευτεί με μια αντιπροσωπεία που εκπροσωπεί τις προσδοκίες του συριακού λαού», δήλωσε στον Τύπο ο Σάφι, μετά το πέρας του πρώτου γύρου των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

«Το γεγονός ότι το καθεστώς αναγκάστηκε να έρθει στη Γενεύη είναι αποτέλεσμα των μαχών του συριακού λαού», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Αν το θέλει ο θεός, θα εργαστούμε για μια Συρία ελεύθερη για όλους τους Σύρους (...) για να έχουμε έναν ηγέτη που θα πρέπει να λογοδοτεί στον λαό του», επεσήμανε ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον Σάφι, η μόνη πρόοδος που σημειώθηκε στις συνομιλίες αυτές ήταν ότι «το καθεστώς διαπραγματεύθηκε στο πλαίσιο της Γενεύης, προσπάθησαν να το αποφύγουν».

Η συριακή αντιπολίτευση επιθυμεί οι διαπραγματεύσεις να γίνουν βάσει των αποφάσεων που ελήφθησαν τον Ιούνιο του 2012 από τις μεγάλες δυνάμεις και οι οποίες περιέχονται στο κείμενο της Γενεύης 1, το οποίο προβλέπει τη δημιουργία μιας μεταβατικής κυβέρνησης.

«Πιστεύουμε ότι ο μόνος τρόπος να τερματιστεί η βία και η δράση οποιασδήποτε ομάδας που εφαρμόζει ένα τρομοκρατικό πρόγραμμα είναι να ξεκινήσει η μετάβαση», εκτίμησε ο Σάφι, ο οποίος επανέλαβε την επιθυμία της αντιπολίτευσης «η νέα Συρία να ανήκει σε όλους, σε όλες τις εθνοτικές ομάδες».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή